H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

Κοτόπουλο φιλέτο Cordon Bleu

Απίστευτο και παίρνει δέκα με τόνο. Καθόλου μπελαλίδικο στην προετοιμασία και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή για φιλέτο κοτόπουλο... αλλά μην επενδύσετε πάνω της για να χάστε κιλά... έτσι; !!!!




ΥΛΙΚΑ:
(για 4 άτομα)
4 φιλέτα κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο
4 φέτες ζαμπόν μπούτι
4 φέτες τυρί Edam
8 κ.σ. τρίμμα φρυγανιάς
αλάτι
μιξ 4 πιπέρια
4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.γ. πάπρικα γλυκειά
λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη γαρνιτούρα:
1 συσκευασία κρέμας γάλακτος
300γρ. μανιτάρια
λίγο ζωμό κοτόπουλο
2 κ.σ. βούτυρο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
λίγη σκόνη σκόρδο
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζανα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζητάμε από τον χασάπη μας, 4 φιλέτα κοτόπουλου ολόκληρα, να μας τα ανοίξει προσεκτικά στη μέση (σχήμα πεταλούδα) και να τα χτυπήσει χωρίς να τα τραυματίσει και ανοίξουν οι ίνες τους.

Τα αλατοπιπερώνουμε από όλες τις πλευρές.

Στρώνουμε σε κάθε ένα φιλέτο, 1 φέτα ζαμπόν και από πάνω μια φέτα Ένταμ.

Τα τυλίγουμε προσεκτικά και σφιχτά.

Κλείνουμε το σημείο ένωσης με 2-3 οδοντογλυφίδες.

Τα τυλίγουμε σε μεμβράνη και τα αφήνουμε περίπου 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξουν.

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη πάπρικα.

Σε ένα δεύτερο μπωλ χτυπάμε τα αυγά.

Σε ένα τρίτο μπωλ ανατεύουμε το τρίμμα φρυγανιάς με την παρμεζάνα.

Βάζουμε σε σειρά τα μπωλ μπροστά μας.

Βγάζουμε τα φιλέτα από το ψυγείο και τα κάνουμε μπλούμ, γυρίζοντάς τα καλά καλά να πασπαλιστούν παντού, διαδοχικά από κάθε ένα μπωλ με την εξής σειρά: 1. αλεύρι, 2. Αυγά, 3. Τρίμμα

Όταν τα βάλετε στο αλεύρι μετά να τα τινάξετε καλά, να φύγει το περίσσευμα και μετά συνεχίζετε στα υπόλοιπα.

Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι ελαιόλαδο και μόλις κάψει βάζετε τα φιλέτα και τα ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Σε ένα άλλο κατσαρολικό, ετοιμάζετε την σως μανιταριών με την οποία θα περιχύσετε τα φιλέτα σε κάθε πιάτο.

Ρίχνουμε το βούτυρο, και μόλις κάψει, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε καλά.

Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και μόλις "σβήνουμε" με το κρασί.

Τα αφήνουμε μέχρι να πιούν τα υγρά τους, και στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.

Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και αποσύρουμε απο τη φωτιά ανακατεύοντας καλά.

Σε κάθε πιάτο, σερβίρουμε ένα φιλέτο, με σάλτσα και συνοδεύουμε με ρύζι ή ταλιατέλες και / ή λαχανικά στον ατμό.





ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου