H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Ροζέτες μοσχαρίσιου φιλέτου με σως πιπεριού

... καλά! Και για να μην ακούγεται και πολύ βαρύγδουπο, μιλάω για το πιο μαλακό κρεατάκι του κόσμου με σαλτσούλα που σου γεμίζει τον ουρανίσκο. Πολύ σύντομο στην προετοιμασία του αυτό το πιάτο, λίγο όμως τσιμπημένο στην τιμή θα σας βγει....



ΥΛΙΚΑ:
(για 4 άτομα)
8 κομμάτια φιλέτο μοσχαρίσιο
4 μεγάλα μανιτάρια portobello
1 ποτ. κρασί λευκό ξηρό
μπόλικο χοντρό-φρεσκοτριμμένο πιπέρι (μιξ 4 πιπέρια Anatoli για να μην παιδεύεστε !)
αλάτι
220ml κρέμα γάλακτος
1 ξερό κρεμμύδι
λίγη σκόνη σκόρδου
λίγο κορν φλάουερ
2-3 κ.σ. βούτυρο (προτιμώ Lurpak)
λίγους κόκκους πράσινου και κόκκινου πιπεριού

για συνοδεία:
6 μεγάλες πατάτες
1 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. παρμεζάνα
λίγο γάλα
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζητάμε από τον χασάπη μας να μας κόψει 8 κομμάτια (μερίδες) μοσχαρίσιου φιλέτου (εκείνος ξέρει).

Του ζητάμε να μας τα χτυπήσει λίγο.

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρεατάκι μας.

Βουτυρώνουμε το κρέας καλά από κάθε πλευρά και το ακουμπάμε σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι το οποίο έχουμε κάψει για 2' σε δυνατή φωτιά.

Θωρακίζουμε το κρέας από κάθε πλευρά και το πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με πιπέρι.

Κατόπιν ρίχνουμε μέσα ψιλοκομμένο το κρεμμύδι, και το καραμελώνουμε για περίπου 3'.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το φαγητό μας μέχρι να πιει τα ζουμιά του, περίπου 10'-15'.

Πασπαλίζουμε με το αλάτι που επιθυμούμε και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες.  Τα αφήνουμε να βγάλουν το νερό τους και μόλις έχουν περάσει άλλα 10', παίρνουμε 2-3 κ.σ. ζουμί από το τηγάνι και σε ένα σκεύος το ανακατεύουμε με 1 κ.γ. κορνφλάουερ.

Το ξαναρίχνουμε μέσα στο τηγάνι ανακατεύοντας μέχρι να δέσει.

Ριχνουμε τέλος την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για επιλέον 5'.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζοντας με 1 κ.σ. παρμεζάνα και τους κόκκους πράσινου και κόκκινου πιπεριού.

Φτιαχνουμε εν τω μεταξύ τον πουρέ, το οποίο θα διαλύσουμε με λίγο γάλα, βούτυρο, 1 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο και τριμμένη παρμεζάνα.

Σερβίρουμε στα πιάτα ψιλοκόβωντας από πάνω μαϊντανό και συνοδεύουμε με 1 μεγάλη κουταλιά πουρέ πατάτας.

Πιείτε με αυτό το φαγάκι ένα ωραίο παγωμένο Ρόζέ!!!



ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου