H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Κρέπες Κοτόπουλου με πικάντικη γέμιση μανιταριών

Οι κρέπες έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Μου αρέσουν, είναι εγγύηση επιτυχίας και τυγχάνουν μαζικής αποδοχής από τους καλεσμένους μου πάντα.
Τις γεμίζεις με ο,τι θέλεις, το μεγάλο ατού είναι πως μπορείς με λίγα υλικά να ετοιμάσεις ένα πολύ χορταστικό πιάτο αφήνοντας τους συνδαιτημόνες σου ευχαριστημένους.
Η γέμιση κοτόπουλου είναι από τις αγαπημένες μας στο σπίτι και σας την προτείνω.








ΥΛΙΚΑ:

1 συσκευασία μείγμα για κρέπες
1/2 κοτόπουλο έτοιμο ψημένο χωρίς την πέτσα
200γρ. μανιτάρια φρέσκα
250ml κρέμα γάλακτος
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
100γρ. μπέϊκον σε φέτες
1 σφηνάκι λευκό κρασί
300γρ. cheddar ή μιξ 4 τυριά
1 κ.σ. βούτυρο

για την επικάλυψη

200γρ. μιξ 4 τυριά τριμμένα
1 συσκευασία κρέμα γάλακτος
λίγο βούτυρο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ακολουθήστε τις οδηγίες για να φτιάξετε τις κρέπες.

Αφαιρούμε την πέτσα από το κοτόπουλο και το κόβουμε σε κύβους.

Πλένουμε, καθαρίζουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά τα μανιτάρια.

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, καίμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για περίπου 2' σε δυνατή φωτιά.

Ριχνουμε το μπέϊκον, λίγο χαμηλώνουμε τη φωτιά και το τσιγαρίζουμε για επιπλέον 3'.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και μπολικο πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να πιεί τα ζουμιά του το φαγητό.

Μόλις έχει πιει τα πολλά ζουμιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.

Σε ένα τηγάνι φτιάχνουμε τις κρέπες.

Τις τυλίγουμε μια μια βάζοντας 1 κ.σ. γέμιση μέσα και 2 κ.σ. μιξ 4 τυριά τριμμένα.

Παίρνουμε ένα πηρέξ και το βουτυρώνουμε ελαφρά και τοποθετούμε τις κρέπες μας.

Από πάνω, ρίχνουμε μια κρέμα γάλακτος, τις πασπαλίζουμε με το τυρί το τριμμένο και πάπρικα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20'  μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.





ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου