H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Σκορδαλιά

Κάνει καλό στην πίεση, κάνει καλό στις αρρώστιες, κάνει καλό γιατί δεν σας πλησιάζουν όσοι δεν θέλετε (βέβαια ούτε και αυτοί που θέλετε), είναι απίστευτη η γεύση της.... Να τη δοκιμάσετε όπως την τρώω με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση με γόπα τηγανητή σε κουρκούτι και να γλείφετε και τα δάχτυλά σας. Επίσης, να πάρετε από σήμερα τα υλικά για να την φτιάξετε αύριο στην οικογένεια!








ΥΛΙΚΑ:

(για 4 πεινασμένα άτομα)

5-6 σκελίδες σκόρδο μεγάλες
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
2 λεμόνια τον χυμό ή 1 σφηνάκι ξύδι
2 μέτριες πατάτες βραστές
300γρ. ψίχα ψωμί μπαγιάτικο
λίγο αλάτι
πιπέρι όσο θέλετε



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε τις πατάτες μας και τις αφήνουμε  να κρυώσουν.

Στο μπλέντερ, αρχίζουμε τη διαδιακασία.

Ρίχνουμε τα υλικά μας μέσα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν η γνωστή παχύρρευστη κρέμα.

Στο σπίτι, σταματάμε το μπλέντερ και τη δοκιμάζουμε και ανάλογα με τη γεύση, προσαρμόζουμε τα υλικά μέσα.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου