H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

Πατατοκεφτέδες

Το πιο αγαπημένο ορεκτικό της μαμάς μου, ομολογώ την αμαρτία μου αρέσει κι εμένα πολύ. Δεν θέλει καμία ιδιαίτερη φιλοσοφία, απλά να ξέρετε πως όσο πιο ποιοτικά είναι τα πρώτα υλικά σας, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα. Και στα μυρωδικά, πάντα να προτιμάτε τα φρέσκα. Στο σπίτι, όταν τους φτιάχνω, τους συνοδεύω με το ντιπ σκόρδου που θα βρείτε αναρτημένο στο blog μου.



ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό πατάτες βιολογικές
200γρ. κεφαλοτύρι
1 χούφτα μαϊντανό
1 χούφτα δυόσμο φρέσκο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
2 αυγά
1 κούπα τρίμμα φρυγανιάς
3 κ.σ. βούτυρο (προτιμώ Lurpak)
1 κ.γ. μιξ 4 πιπέρια
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλεύρι για πασπάλισμα
ελαιόλαδο έξτρα παρθένο για το τηγάνισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προτιμήστε οι πατάτες να είναι ώριμες.

Τις καθαρίζουμε και τις βράζουμε.

Τις πολτοποιούμε σε πουρέ και λειώνουμε το βούτυρο, ανακατεύοντάς το μέσα στον πουρέ.

Αφήνουμε τον πουρέ να παγώσει και εν συνεχεία τον πασπαλίζουμε με το πιπέρι, το τρίμμα φρυγανιάς, τα αυγά χτυπημένα, τα λαχανικά ψιλοκομμένα και το αλεύρι.

Δημιουργούμε μια ζύμη και χωρίζουμε σε μπαλάκια για το τηγάνισμα.

Καίμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αρχίζουμε να τηγανίζουμε τους κεφτέδες μας.

Προσέξτε να μην τρυπάτε με το πιρούνι τους κεφτέδες, όταν τους γυρνάτε για να ροδοκοκκινήσουν και από την άλλη πλευρά.

Να τους απολαύσετε μαζί με μεζεδάκια στο μπαλκόνι σας, με συνοδεία από ουζάκι ή παγωμένο λευκό κρασί.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου