H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Τραγανά μπισκοτάκια σταφίδας ή σοκολάτας

Πάντα μου αρέσει το πρωινό του Σαββατοκύριακου. Ιδίως, εκείνα τα μελαγχολικά πρωινά του χειμώνα που η οικογένεια χουχουλιάζει με το ζεστό καφεδάκι κάτω από τις κουβερτίτσες της. Ε! και πώς να λείπει από ένα όμορφο πρωινό η μυρωδιά.... το αρωματικό καφεδάκι, το φρεσκοψημένο κεκάκι και τα μπισκοτάκια σοκολάτας που τραγανά στην αρχή λειώνουν στο στόμα μετά από ένα θριαμβευτικό μπλούμ μέσα στον αχνιστό καφέ.... Αυτή τη συνταγούλα, την εύκολη την ετοιμάζω πολύ συχνά Σάββατα για το πρωινό και κάνω αρκετά για να απολαύσουμε και την Κυριακή... Για να πώ την αλήθεια, βέβαια, σχεδόν ποτέ δεν περισσεύουν για τη Δευτέρα το πρωί.. το πανεράκι τους αδειάζει ήδη από το προηγούμενο απογευμα :)



ΥΛΙΚΑ:
(για 2 μεγαλα ταψιά)

2 συσκευασίες κουβερτούρας (προτιμώ Nestle) ή 2 χούφτες σταφίδες
200γρ. βούτυρο  (προτιμώ Lurpak)
330γρ. ζάχαρη
4 αυγά
280γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αν θέλουμε να φτιάξουμε μπισκοτάκια σοκολάτας, σε μια λεκάνη, με ένα μαχαιράκι ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα. Διαφορετικά, αν τα φτιάχνουμε με σταφίδες, τις κρατάμε στην άκρη για το τελευταίο βήμα.

Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη και σιγά σιγά προθέτουμε τα αυγά.

Μόλις αφρατέψει το μείγμα μας, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.

Προσθέτουμε τη σοκολάτα ή τις σταφίδες και πλάθουμε καλά.

Στρώνουμε στα ταψιά baking paper και προθερμένουμε τον φούρνο στους 160.

Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε από το μείγμα και γεμίζουμε την επιφάνειά μας, αφήνοντας 2-3 δάχτυλα ανάμεσα στα μπισκοτάκια μας, τα οποία θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.

Φουρνίζουμε για περίπου 15'- 17' και τα αφαιρούμε αφήνοντάς τα να κρυώσουν και να σκληρήνουν πριν τα ξεκολλήσουμε από το χαρτί ψησίματος.



ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

2 σχόλια:

  1. Πόσα γραμμάρια είναι συνολικά η σοκολάτα? Ζω στο εξωτερικό και δε μπορώ να βρω την ίδια μάρκα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατ´ αρχήν ζητώ συγγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση μου!!! Η σοκολάτα είναι 400γραμμαρια συνολικά !
    Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη στη Μαρουλίτα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή