H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Γουακαμόλε Ντιπ

Λοιπόν, λοιπόν.... Ας μετάφερθούμε στην Λατινική Αμερική, 1500 χρόνια πριν, όταν η Λατινικη Αμερική φιλοξενούσε στα βάθη της την Αυτοκρατορεία των Αζτέκων και ας δούμε τί μπορούμε να φάμε σήμερα, που να το έτρωγαν και τότε.... Σκεφτείτε λοιπόν, ντομάτα, πατάτα, αβοκάντο, πιπεριές, λάιμ και πάει λέγοντας. Σήμερα θα σας προτείνω ένα δροσερό ντιπ, που από τότε που το πρωτοέφαγα έχω ξετρελλαθεί. Α! παρεμπιπτόντως, σήμερα τα αβοκάντο τα προμηθευόμαστε από Κρήτη μεριά και να τα προτιμάτε παρακαλώ...




ΥΛΙΚΑ:
(για 4 άτομα)

3 ώριμα αβοκάντο
1 ξερό κρεμμύδι
1 λάιμ το χυμό
1 λεμόνι το χυμό
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 ντομάτα
2 κ.σ. έξτρα παρθένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χαράζουμε στα πλάγια περιμετρικά τα αβοκάντο, τα στρίβουμε αντίθετα στον άξονά τους και αυτά θα ανοίξουν τα δύο. Τα ξεφλουδίζουμε.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε πολύ μικρά κυβάκια.

Πολτοποιούμε τη σκελίδα σκόρδου και ρίχνουμε τα αβοκάντο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και του λάιμ μέσα στη mulinetta και τα κάνουμε πουρέ.

Προσθέτουμε στο μίγμα σύμφωνα με την αρέσκειά μας το αλάτι και κατόπιν κόβουμε τη ντομάτα (χωρίς τα σπόρια μόνο τη σάρκα) και ανακατεύουμε μέσα στον πουρέ του αβοκάντο.

Προσοχή, ανακατεύουμε προσεκτικά την ντομάτα, για να μην αλλοιωθεί το χρώμα της σάλτσας μας.

Ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα που έχει προκύψει λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Την προσφέρουμε παγωμένη σαν συνοδευτικό μπύρας με τσιπς τορτίγιας και μπαστουνάκια καρότου και αγγουριού περασμένα σε αλάτι και λεμόνι.

Για έξτρα πικάντικη γεύση, βάζουμε μέσα 1-2 ψιλοκομμένα τσίλι χωρις τα κουκουτσάκια τους.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου