H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Παλατιανοί Κεφτέδες

Οι πιο πολλοί όταν τους συστήνω αυτό το ορεκτικό δείχνουν να μην το ξέρουν και να εντυπωσιάζονται από το όνομα του. Η συνταγή είναι πολίτικη και την κατέχω λόγω καταγωγής. Δεν γνωρίζω την ιστορία της, πέρα από το ότι είναι από τα κληροδοτήματα των παπούδων μου που πρόσφυγες ήρθαν από τη Σμύρνη και την Πόλη στην Ελλάδα. Δοκιμάστε την και ελπίζω να σας αρέσει.




ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο φύλλα κρούστας
400γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
400 γρ. χοιρινός κιμάς
200γρ. αρνίσιος κιμάς
1 κ.σ. φυστίκια Αιγίνης
2 ματσάκια δυόσμος
10 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια
3 αυγά
αλάτι
πιπέρι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
3 αυγά για το φύλλο κρούστας




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Ανακατεύετε καλά πλάθοντας τους κιμάδες.

Τους αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε μέσα λίγο ελαιόλαδο και 3αυγά

Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον δυόσμο και πλάθετε να ομογενοποιηθεί η ζύμη σας.

Στο multi περνάτε τα φυστίκια αιγίνης και τα ρίχνετε και αυτά μέσα στη ζύμη. Ομογενοποιείτε.

Απλώνετε δύο-δύο φύλλα τη φορά και γεμίζετε κάθετα με τη γέμιση σας να τυλίγετε μπαστούνι- μπουρεκάκι μακρόστενα με τον κιμά σας.

Το σημείο ένωσης του φύλλου το ασφαλίζετε με λίγο νερό ή ασπράδι αυγού.

Αφήστε "μπαστουνάκια σας" τα για 30' στο ψυγείο.

Τα βγάζετε από το ψυγείο και κόβετε χοντρές ροδέλες (2 δάχτυλα πάχος) και τα περνάτε ένα ένα από χτυπημένο αυγό.

Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά τηγανίζετε τους κεφτέδες σας μέχρι να ροδίσουν περίπου 7'.

Τα φυστίκια αιγίνης μέσα στους κεφτέδες μπορείτε να τα παραλείψετε, δοκιμάστε όμως πριν τα απορρίψετε σαν συστατικό.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου