H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

Πύργος μελιτζάνας με μοτσαρέλλα και σως πέστο

Δεν μας λένε από το πρωί μέχρι το βράδυ κόψτε το κρέας; Δεν μας λένε να τρώμε μεσογειακή διατροφή; Ορίστε λοιπόν, πιάτο που θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας, απίθανο ορεκτικό, πανεύκολο να το ετοιμάσετε πιστέψτε με και η γεύση του... mama mia !!! η συνταγούλα μου είναι ιταλική.






ΥΛΙΚΑ:
2 μελιτζάνες φλάσκες
400γρ. μοτσαρέλλα βουβαλίσια κατά προτίμηση
1 χούφτα φύλλα βασιλικού
ελαιόλαδο έξτρα παρθένο για το τηγάνι
λίγο αλάτι















για τη σώς πέστο
3 χούφτες φύλλα βασιλικού
1 κ.σ. κουκουνάρι
150γρ. παρμεζάνα
1 ποτ. κρασιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

για τη σάλτσα Pommodoro:
1.2 κιλό ντομάτες ώριμες
λίγα φύλλα βασιλικού
1/2 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τις μελιτζάνες.

Τις αφήνουμε σε ένα στραγγιστήρι πασπαλισμένες με αλάτι για περίπου 1/2 ώρα για να ξεπικρίσουν.

Ετοιμάζουμε εν τω μεταξύ τη σάλτσα Pommodoro:

Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, και βγάζουμε τα σπόρια.

Τις ρίχνουμε μέσα σε μια κατσαρόλα και με λίγο νεράκι τις βράζουμε για 15'.

Στη mulinetta τις πολτοποιούμε και κατόπιν σε μια κατσαρόλα τις βράζουμε μαζί με λίγο αλάτι, το ελαιόλαδο, λίγο πιπεράκι και φύλλα βασιλικού, για περίπου 20'. Κατόπιν αφαιρούμε τα φύλλα βασιλικού και αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τη σαλτσα Pesto:

Σε ένα γουδί, πολτοποιούμε τα φύλλα βασιλικού μαζί με το λάδι και τα κουκουνάρια, προσθέτωντας στο τέλος την παρμεζάνα τριμμένη.

Τηγανίζουμε τις ροδέλες μελιτζάνας και αφού τις περάσουμε για λίγο από απορροφητικό χαρτί, ξεκινάμε να στήνουμε το πιάτο μας.

Στη βάση μπαίνει μια ροδέλα μελιτζάνας, από πάνω 1 κ.σ. Pesto, κατόπιν μια ροδέλα mozzarella, 1 κ.σ. σάλτσα Pomoddoro, και τελειώνουμε με τα ίδια ξανά. (το πόσες στρώσεις θα έχει κάθε πυργάκι σας, εξαρτάται από εσάς)

Ψήνουμε τα πυργάκια μας στο grill για περίπου 5'  μέχρι να λειώσει η mozzarella και τα σερβίρουμε ζεστά, βάζοντας από πάνω σάλτσα Pommodoro και φυλλαράκια βασιλικού.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου