H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με τυρί και μπέϊκον

Το φιλέτο κοτόπουλο είναι ένα ζήτημα που με έχει απασχολήσει. Βασικά γιατί από μηδέν ετών κάνω δίαιτα ή τελοσπάντων λέω πως κάνω δίαιτα.
Απεχθάνομαι το στεγνό φιλέτο από βάθος καρδίας και έτσι σήμερα σας προτείνω μια παραλλαγή που τουλάχιστον θεέ μου δεν είναι βαρετή.
Καλή απόλαυση.




ΥΛΙΚΑ:
(για 4 άτομα)
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα
1 συσκευασία Philadelphia με σκόρδο
αλάτι
μιξ 4 πιπέρια
πάπρικα γλυκειά
8 φέτες μπέϊκον
ελαιόλαδο
1 πιπεριά φλωρίνης κόκκινη
4 σκελίδες σκόρδου
λίγο βούτυρο
σπάγγος κατάλληλος για μαγειρική


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Ανοίγουμε τα φιλέτα με ένα λεπτο κοφτερό μαχαίρι και προσεκτικά τα χτυπάμε λίγο για να απλώσουν, χωρίς να τραυματίσουμε τις ίνες τους τρυπήσουν. Τα φιλέτα θα γεμίσουν οπότε τα θέλουμε απλωμένα αλλά και συμπαγή από την άλλη.

Απλώνουμε με τα δάχτυλα βούτυρο από την εσωτερική τους πλευρά και πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και σκόρδο το οποίο έχουμε πολτοποιήσει.

Βάζουμε κατά μήκος, σε κάθε μια από τις δύο πλευρές του στήθους από μια και μια λωρίδες μπέϊκον.

Απλώνουμε περίπου 2 κ.σ. Philadelphia πάνω από το μπέϊκον.

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε την πιπεριά φλωρίνης σε μακρόστενες λωρίδες πολύ λεπτές και βάζουμε μερικές πάνω απο το τυράκι.

Προσεκτικά, τυλίγουμε τα φιλετάκια, δένοντάς τα σε περίπου 4-5 σημεία κατά μήκος, με τον σπάγγο.

Σε ένα τηγανάκι, ρίχνουμε ελαιόλαδο, και τσιγαρίζουμε τα φιλετάκια για περίπου 5' σε δυνατή θερμοκρασία, γυρίζοντάς τα συνέχεια πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

Στη συνέχεια σβήνετε με λίγο λευκό κρασί και χαμηλώνετε το μάτι. Σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσει για 15'.

Τα αφήνετε να κρυώσουν 3'-4' και αφαιρείτε προσεκτικά τον σπάγγο.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε 3 περίπου κομμάτια και τα σερβίρετε με τηγανητές πατάτες και φρέσκια σαλάτα.

Στη γέμιση ουσιαστικά μπορείτε να κάνετε την παραλλαγή της αρεσκείας σας. Ας πούμε μπορείτε να βάλετε λιαστή ντομάτα μέσα με τυράκι ή πουρέ πατάτας ανακατεμένο με μιξ 4 τυριά τριμμένα και μπέικον όχι σε λωρίδες αλλά σε κύβους, αφού πρώτα το έχετε τσιγαρίσει προηγουμένως σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι. Η επιλογή είναι δική σας.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου