H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Μελιτζάνες με φέτα στο φούρνο

Τί πιάτο είναι αυτό?!!!! Πεντανόστιμο, συνδυάζει τη γλυκάδα της μελιτζάνας με τα αρώματα της ντομάτας και την πικάντικη γεύση της φέτα, πιάτο που σαν ορεκτικό στο τραπέζι σας θα προετοιμάσει τους συνδαιτημόνες σας για το κυρίως που τους περιμένει. Συνήθως το προσφέρω εισαγωγικά αλλά ποιος θα μου πει πως δεν "στέκεται" και μόνο του, τέτοιος μεζές που είναι????
Πολλά τα λόγια. Πάμε μανάβη και τα λέμε για το ψήσιμο!






ΥΛΙΚΑ:
(για 4 άτομα)

4 μελιτζάνες φλάσκες
2 ξερά κρεμμύδια
6 ντομάτες
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλλα
1 κ.γ. μιξ 4 πιπέρια
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
500γρ. φέτα
λάδι για το τηγάνισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
΄
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες.

Τις αφήνουμε για 1 ώρα τουλάχιστον με αλάτι, μέσα σε ένα τρυπητό για να αφήσουν τα υγρά τους.
(εγώ τις σκεπάζω με ένα πιάτο από πάνω να τις "πιέζει", και το τρυπητό το βάζώ μέσα σε ταψί για να μαζευτούν τα υγρά).

Κατόπιν, τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε για να τηγανιστούν.

Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες.

Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σε ένα κατσαρόλι, ρίχνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.

Εν συνεχεία ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες πολτοποιημένες και τον πελτέ ντομάτας.

Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, την κανέλλα, το αλάτι και το πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Σε 25' αποσύρουμε το κατσαρόλι από τη φωτιά.

Σε ένα πυρέξ, ρίχνουμε σάλτσα (το 1/3) κατόπιν μια στρώση μελιτζάνες, από πάνω φέτα χοντροτριμμένη με τα δάχτυλά μας, το υπόλοιπο 1/3 της σάλτσας ντομάτας, από πάνω τις υπόλοιπες μελιτζάνες, τη φέτα και τελειώνουμε με το υπόλοιπο σάλτσας.

Βάζουμε στο φούρνο, στους 180 και ψήνουμε για 30΄.

Σεβίρεται ζεστό και συνοδεύεται τόνους ζεστό ψωμάκι και Ροζέ Αγιωργίτικο.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

2 σχόλια: