H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

Σουφλέ με Κολοκύθι

Η αλήθεια είναι πως ταλαιπώρησα το μυαλό μου για τον τίτλο της συνταγής, καθώς σουφλέ δεν το λές, πίτα δεν είναι (τα χαρακτηριστικά της όμως τα έχει), κολοκύθι ωγκρατέν δεν το λές (τα υλικά του όμως τα έχει) και για να μην σας κουράζω τελοσπάντων η συνταγή αυτή, όπως κι αν την πείτε, είναι πανεύκολη, πεντανόστιμη και πολύ καλή εναλλαγή για "μετρημένο" διαιτολόγιο!!!!
Χρειάζεστε λίγη υπομονή στην προετοιμασία της, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε τραπέζωμα σαν ορεκτικό.
Πάμε μανάβη λοιπόν!


ΥΛΙΚΑ:

(για 1 μέτρια σε διάμετρο φόρμα τάρτας)

20 μέτρια κολοκυθάκια
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
1/3 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
400γρ. φέτα
1 χούφτα φρέσκα φύλλα δυόσμου
ελάχιστο αλάτι
πιπέρι
3 αυγά


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα ξύνουμε πετριμετρικά με το μαχαιράκι.

Τα περνάμε από τον τρίφτη, στις μεγάλες του τρύπες, και τα ξύνουμε.

Στη mulinetta πολτοποιούμε τα κρεμμύδια.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 3'-4' .

Κατόπιν ρίχνουμε μέσα το κολοκύθι, το τσιγαρίζουμε και αυτό για άλλα 3' και κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά και ΧΩΡΙΣ να προσθέσουμε νερό ή άλλο υγρό, προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον δυόσμο και αφήνουμε το μείγμα για 15' να ψηθεί.

Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Στη συνέχεια, και αφού με τα χεράκια μας τρίψουμε το τυρί, το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.

Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα και αυτά, αφού έχουμε κλείσει το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα για να ομογενοποιηθεί το αυγό μέσα στο μείγμα.

Χύνουμε τον πολτό που έχει δημιουργηθεί στη φόρμα για τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 20' μέχρι να ροδίσει από πάνω.

Μπορείτε να την γυρίσετε ανάποδα για να την σερβίρετε μέσα σε πιατέλα για τους καλεσμένους σας αν θέλετε, όμως για να πετύχετε ομοιόμορφο αποτέλεσμα καλόν είναι να έχει κρυώσει για να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του σκεύους.

Σερβίρεται και ζεστό και κρύο αυτό το πιάτο.

Tip: αν δεν έχετε περιορισμό στη διατροφή σας αναφαρικά με τα λιπαρά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γλυκά κίτρινα τυριά όπως ΄Ενταμ, Γκούντα, γραβιέρα Κρήτης, Κασέρι, αντί για φέτα ή ακόμα και συνδιαστικά.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου