H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

Μουσακάς Διαίτης

... Και πολύ καλά διαβάσατε, και πολύ καλά θα φάτε αν τον μαγειρέψετε και πολύ καλό μήνα επίσης να έχετε που είναι 1η του Ιουνίου και ένα όμορφο καλοκαίρι να ακολουθήσει για όλους μας!!!!!!

Ακάθεκτα συνεχίζουμε στο να μαγειρεύουμε υγιεινά, χωρίς να στερούμαστε την πολυπόθητη γεύση.

Σήμερα κάνω κέφι να φτιάξω μουσακά αλλά να μην παχύνω.

Τί να κάνω όμως; Ιδού, λοιπόν το δοκίμασα, το προσέφερα σε φίλους, οικογένεια και γνωστούς και σήμερα το ξαναμαγειρεύω για να φάμε όλοι μαζί!

Καλό μαγείρεμα!






ΥΛΙΚΑ:

(για 6 άτομα)

8 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες

20 κολοκυθάκια στρογγυλά (φουσκίτσες τα λέω)

ελάχιστο ελαιόλαδο

για τον κιμά:

750γρ. κιμά μοσχαρίσιο άπαχο

1 μικρή χάρτινη συσκευασία ντομάτα κονκασέ

1 ζελεδάκι Knorr βοδινό

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια

1/2 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο

πιπέρι

3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

2 κ.σ. πελτέ τομάτας

4 κ.σ. ελαιόλαδο

για την επικάλυψη:

500γρ. γιαούρτι 2%

3 αυγά

μοσχοκάρυδο

πιπέρι

λίγο αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας (μελιτζάνες και κολοκυθάκια)

Τα κόβουμε σε ροδέλες μέτριες σε πάχος.

Βάζουμε τις ροδέλες μελιτζάνας σε ένα τρυπητό για 30' τουλάχιστον πασπαλίζοντάς τες με αλάτι.

Τις αφήνουμε να στραγγίξουνε το πικρό ζουμί τους.

Σε ένα μεγάλο ταψί αραδιάζουμε τις φέτες κολοκυθιού, τις πασπαλίζουμε με λίγο αλατάκι και τις κάνουμε με το ειδικό εξάρτημα λίγο spray με ελαιόλαδο.

Βάζουμε το ταψί στο grill για περίπου 15' μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

(σημείωση: όταν θα βγάλετε το ταψί από τον φούρνο, στα μισά, για να γυρίσετε τα κολοκυθάκια να ψηθούν και από την άλλη πλευρά, κάντε πάλι λίγο spray με ελαιόλαδο)

Επαναλαμβάνουμε την ίδια ακριβώς διαδικασία για τις μελιτζάνες.

Σε ένα πυρέξ, χωρίς να το λαδώσετε, στρώνετε τα κολοκύθια, όλα να καλυφθεί πλήρως ο πάτος.

Παράλληλα σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε τον κιμά.

Ρίχνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το ζελε βοδινού ζωμού της Knorr.

Κατόπιν τσιγαρίζουμε τον κιμά, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και την τομάτα (πελτέ και κονκασέ), συμπληρώνουμε με λίγο βραστό νερό αν χρειάζεται και αφήνουμε περίπου 30' να ψηθεί ο κιμάς, χωρίς να μας βγει νερουλός.

Επανερχόμαστε στο πυρέξ.

Πάνω από τα κολοκύθια, στρώνουμε τον μισό κιμά, κατόπιν στρώνουμε τις μισές μελιτζάνες και τέλος βάζουμε από πάνω την τελευταία μισή στρώση του υπόλοιπου κιμά.

Για τη ψεύτικη μπεσαμέλ:

Σε ένα μεγάλο μπώλ, με τον αυγοδάρτη, χτυπάμε τα 3 αυγά με 500γρ. γιαούρτι έως 2% στραγγιστό, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.

Κατόπιν επικαλύπτουμε τον μουσακά με τον γνωστό τρόπο.

Ψήνουμε για 50΄ στους 180.



ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

3 σχόλια:

  1. Το παίρνω το ταψί όπως είναι και φεύγω τρέχοντας!!! Καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :) ... και να σου πώ!!! φάε άφοβα όσο θες!!! μπορείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μουσακας και διαιτης? Δυο αγαπημενες λεξεις σ εναν τιτλο! γεια στα χερια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή