H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Σουφλέ ζυμαρικών με 4 τυριά και λούντζα

Το σουφλέ ζυμαρικών είναι ένα πιάτο με πολλά προτερήματα. Πρώτον είναι εύκολο να το φτιάξεις. Τα υλικά υπάρχουν σχεδόν πάντα στο σπίτι, η προετοιμασία του είναι γρήγορη και το αποτέλεσμα δύσκολα θα απογοητεύσει τους καλεσμένους σας. Λίγο προσοχή για να μην μας πολυστεγνώσει και είναι σκληρό σε κάποια μέρη του και... αυτό είναι! Πιάτο που τρώνε οι πάντες και μάλιστα με μεγάλη χαρά!







ΥΛΙΚΑ:
2 μεγάλες συσκευασίες κρέμα γάλακτος
1 πακέτο πέννες ή ριγκατόνι
500γρ. μιξ 4 τυριά τριμμένα (2 συσκευασίες)
3 κ.σ. βούτυρο (προτιμώ Lurpak)
200gr. Λούντζα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 1/2 κ.γ. μιξ 4 πιπέρια (προτιμώ Anatoli)
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
100γρ. παρμεζάνα
3 αυγά (να προτιμάτε βιολογικά)
λίγο ελαιόλαδο
150γρ. μπέϊκον
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 κίτρινη πιπεριά
1 πιπεριά φλωρίνης πράσινη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο πολτοποιημένο, τα κρεμμύδια με τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια, να ροδίσουν και να μαραθούν.

Ρίχνουμε τη λούντζα και το μπέϊκον και τα τσιγαρίζουμε και αυτά ώστε και να ψηθούν τα ίδια αλλά το κυριώτερο, να βγει η γεύση και το άρωμα.

Συνολικά, θα τσιγαρίσετε περιπου 10' σε μέτρια φωτιά.

Αποσύρουμε απο τη φωτιά.

Βράζουμε al dente τα ζυμαρικά.  Τα σουρώνουμε καλά.

Σε ένα σκεύος, ανακατεύουμε τα ζυμαρικά, με το μίγμα λαχανικά- μπέικον- λούντζα, τα τριμμένα τυριά και την κρέμα γάλακτος και τα αυγά χτυπημένα. Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σε ένα πυρέξ, καλά βουτυρωμένο, ρίχνουμε το μίγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30' στους 180 μέχρι το σουφλέ μας να ροδίσει.

Το σερβίρουμε ζεστό αλλά τρώγεται το ίδιο απολαυστικά και παγωμένο.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου