H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Γαρίδες τυλιγμένες σε κανταϊφι με σάλτσα Μάνγκο






Τί νόστιμη και πρωτότυπη συνταγούλα για ένα τέλειο starter!!!

ΥΛΙΚΑ:

8 γαριδούλες Νο 0-2
100 γρ. φύλλο Κανταΐφι
2 αυγά
2 κ.σ. λευκό ξύδι
2 ώριμα Μάνγκο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγες σταγόνες λεμόνι
λίγες σταγόνες πορτοκάλι
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε τις γαριδούλες μας απο το κεφάλι, το κέλυφος και το εντεράκι που είναι στη ράχη τους.

Τις μαρινάρουμε για περίπου 10 λεπτάκια με το πιπεράκι, το ξύδι και αλατάκι.

Στρώνουμε σε μια ευθεία γραμμή το κανταΐφι μας και τυλίγουμε κάθέ γαριδούλα φροντίζοντας οι ουρίτσες να περισσεύουν για να είναι όμορφο το σχεδιάκι μας. :)

Βουτάμε μια - μια τις κανταϊφένιες μπαλίτσες μας στο αυγό και τις τηγανίζουμε να ροδίσουν. Προσοχή με απαλές κινήσεις θα τις περιστρέφετε μέσα στο τηγανάκι, να μην ανοίξει το "μαλλί" ! :Ρ

Παράλληλα έχουμε ετοιμάσει τη σάλτσα μάνγκο:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε σε κομματάκια το μάνγκο μαζί με λίγο χυμό πορτοκάλι μέχρι να μαλακώσει αρκετά και μετά το σουρώνουμε . Στον πηχτό χυμό που θα προκύψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και λίγο χυμό λεμόνι.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΣΑΛΤΣΑΣ ΜΑΝΓΚΟ:

Υλικά:

3 μάνγκο ώριμα
1/2 φλ. κέτσαπ
1/2 φλ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. chilli flakes
1/4 φλ. σογια sauce
1 κ.σ. σησαμέλαιο
1 κ.σ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πολτοποιούμε όλα τα τα υλικά στο μπλέντερ.

Κατόπιν τα τοποθετούμε μέσα σε ένα σκεύος και τα βράζουμε 5-8 λεπτάκια.

Τη αφήνουμε να κρυώσει και όταν φτάσει θερμοκρασία δωματίου είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Περιχύνουμε τις φρεσκοτηγανισμένες τυλιχτές γαριδούλες μας με τη δροσερή sauce και στολίζουμε με ελάχιστο ψιλοκομμένο μαϊντανό κάνοντας διακριτικά - λεπτά σχεδιάκια στην πιατέλα μας με σόγια sauce.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου