H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009

Τυροκροκετούλες της Μαρουλίτας




Ένα πολύ ωραίο και απλό μεζεδάκι για ουζάκι και κρασάκι!

ΥΛΙΚΑ:

(για περίπου 20 μεγάλες κροκέτες)

400 γρ. μίγμα 4 τυριά τριμμένα
1 -2 αυγά
1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο πιπεράκι
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
χυμός λεμονιού για το σερβίρισμα
φετούλες λεμόνι και λίγο μαϊντανό για ντεκόρ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αφήνουμε τα τυριά σε θερμοκρασία δωματίου να γίνουν εύπλαστα. (Μην τα αφήσετε και πάνω απο 2 ώρες και σας αλλοιωθούν!

Χτυπάμε το αυγό και το ρίχνουμε μέσα στο μίγμα πασπαλίζοντας με πιπέρι. Τα πλάθουμε να ενωθεί καλά και κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι μέσα μέσα απο ένα σουρωτηράκι.
Πλάθουμε και πάλι για να ομογενοποιηθεί.

Κάνουμε με τα χεράκια μπαλίτσες στο μέγεθος της αρεσκείας μας. Να ξέρετε πως στο ψήσιμο θα φουσκώσουν λιγάκι περισσότερο.

Να και ένα μικρό μυστικό ευκολίας: πάρτε ένα ταπεράκι, ρίξτε λίγο αλεύρι μέσα και τοποθετείστε μια μια τις τυρομπάλιτσες σας.
Κουνίστε ελαφρα το ταπεράκι και τα χρυσα τυρομπαλάκια θα αλευρωθούν μόνα τους!

Ζεστένετε το λαδάκι στο τηγάνι και τηγανίζετε λίγο, όχι πολύ ίσα να χρυσίσουν από όλες τις μεριές.
Προσέξτε, μην κάψει πολύ το λάδι σας και σας μαυρίσουν μέσα σε δευτερόλεπτα. Δεν είναι καλό γιατί πικρίζουν!

τα σερβίρουμε στολίζοντας με τα λεμονάκια και το μαϊντανό και όταν τις τρώμε, ρίχνουμε και λίγες σταγονίτσες λεμονάκι- τις κάνει πιο πιπεράτες στη γεύση!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου