H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Ροδέλες Ντομάτας με μοτσαρέλλα και πέστο

















ΥΛΙΚΑ:

3-4 ώριμες ντομάτες
4 μπαλίτσες μοτσαρέλλα σε άλμη
σάλτσα πέστο (έτοιμη ή που θα ετοιμάσουμε εμείς)
ελαιόλαδο
λίγα φύλλα βασιλικού
ελάχιστο αλάτι
ελάχιστο πιπεράκι για ντεκόρ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε τις ντοματούλες μας σε ροδελίτσες - περίπου 1 εκ. πάχος- και τις βάζουμε σε ομόκεντρους κύκλους στην πιατέλα μας.

Τις πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, ελάχιστο αλατάκι, και πιπεράκι.

Κόβουμε σε ροδελίτσες πάλι 1 εκ. περίπου πάχος - τη μοτσαρέλλα μας και τοποθετούμε πάνω από τις ντομάτες.

Στο κέντρο κάθε ροδελίτσας μοτσαρέλλα βάζουμε περίπου μισο κ.γ. σάλτσα πέστο.

Τη σάλτσα μπορείτε να την βρείτε έτοιμη σε ντελικατέσεν, αλλά μπορείτε πολύ εύκολα να τη φτιάξετε μόνες σας!
Ιδού:

Ένα ματσάκι βασιλικός (μόνο φύλλα όχι κοτσανάκια)
100 γρ. παρμεζάνα
μια χουφτίτσα κουκουνάρια
Παρθένο ελαιόλαδο
λίγο πιπεράκι
ελάχιστη σκόνη σκόρδο

Ο παραδοσιακός τρόπος είναι να τα πολτοποιήσουμε στο γουδί.
Μπορείτε να τα καταφερετε και στο multi επιμένοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Είναι καταπληκτική σάλτσα για τα μακαρόνια σας επίσης






ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου