H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Η ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ























ΥΛΙΚΑ:

2 1/2 ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΦΑΡΙΝΑ
2 ΑΥΓΑ
150 gr ΒΟΥΤΥΡΟ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΛΥΚΙΑ ΡΟΦΗΜΑ ΣΚΟΝΗ
1 ΚΟΥΠΑ ΝΕΡΟ
Ι ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΗΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
200ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΚΑΚΑΟ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙ AMARETTO
1/2 ΚΟΥΠΑ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Βάζουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι , τα αυγά, τα 150γρ. βούτυρο, το ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη, το νερό και το αλατάκι. Επίσης το μπέηκιν πάουντερ και την 1 κούπα ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ μας για 5 λετπά μέχρι να γίνουν ομογενοποιημένο μίγμα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι (όχι πολύ μεγάλο σε διάμετρο, εκτός αν θέλουμε να προκύψει μια σχετικά λεπτή σε πάχος πιτούλα- σαν brownies) και βάζουμε το μείγμα να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 45 λεπτά. (ο χρόνος είναι υποκειμενικός ανάλογα με τη διάμετρο του ταψιού αλλά και την ποσότητα που ψήνετε. Επίσης να ξέρετε ότι είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο να πάρετε ένα θερμόμετρο φούρνου για να επιβεβαιώνετε ότι έχει τη σωστή θερμοκρασία ψησίματος και να μην στεναχωριέστε όταν πραγματικά κάνετε όλα όσα λέει μια συνταγή αλλά το γλυκάκι δεν ψήνεται όπως πρέπει).
Βυθίζουμε ένα μαχαιράκι και αν βγει καθαρό τότε το γλυκό μας είναι έτοιμο.

Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τα 200γρ βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το κακάο ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα (προσέξτε σε μέτρια φωτιά να μην σας καεί και πικρίσει), προσθέτουμε το Amaretto και την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτάκια.
Όταν είναι έτοιμο περιχύνουμε την πιτούλα μας και την αφήνουμε να πιει τη σαλτα.

Ακούστε μια συμβουλή: μην την καταναλώσετε την ημέρα "παραγωγής". Φτιάξτε την πίτα το  προηγούμενο βράδυ, αφήστε τη σκεπασμένη στο ψυγείο και σερβίρετέ την με παγωτό, αφού πρώτα θα την βάλετε για λίγο στο microwave.

(μπορείτε για περισσότερο εφέ, αν έχετε χρόνο να την "γλασάρετε" με γλάσο σοκολάτας. Θα βρείτε σε σακουλάκια στο σούπερ- μάρκετ.)

Η επιτυχία είναι εγγυημένη, όλοι θα ξετρελλαθούν.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου