H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Η ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΜΑΙΡΟΥΛΑΣ


















ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ:

200 γρ. αλεύρι
100 γρ. μαργαρίνη
1/2 κούπα ζάχαρη
1-2 κουταλιές σούπας κρύο νερό
και φυσικά ένα ταψάκι τάρτας μεσαίου μεγέθους, μια λεκανίτσα, έναν πλάστη, καμιά λαδόκολλα αν σας βρίσκεται και ένα πινέλο.



ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

Μήλα περίπου 1 κιλό
1 χούφτα σταφίδες ξανθές
1 κούπα λιωμένο βιταμ

1 κούπα ζάχαρη
2 κουταλάκια κορν φλάουερ
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλλα



Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε την βάση για την τάρτα , την εφαρμόζουμε στο ειδικο σκεύος, την τρυπάμε παντού και βάζουμε αφού ψηθεί μετά από 30 λεπτά στους 180 με αντιστάσεις πάνω- κάτω τη γέμιση που την έχουμε ετοιμάσει σε ένα σκεύος.












Ετοιμασία γέμισης:

Λιώνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα σκεύος σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα σε κυβάκια τα μήλα και τις σταφίδες και απο επάνω ένα με δύο κουταλάκια κανέλλα. Ανακατεύουμε ελαφρά και "δένουμε" με 2 κουταλάκια κορν φλάουερ. Συνολικά θα μείνουν μέσα στο σκεύος λιγότερο απο δέκα λεπτά τα υλικά γιατί υπάρχει κίνδυνος τα μήλα να λιώσουν... και δεν το θέλουμε :)

Ενσωματώνουμε τα υλικά της γέμισης και ξαναβάζουμε στον φούρνο, αυτή τη φορά στον αέρα στους 180 για άλλα 20 λεπτά.

















Σημείωση:
1. Κάποιοι, όταν προψήνουν την τάρτα, βάζουν επάνω φασόλια σε χαρτί ψησίματος, ώστε να αποτρέψουν η τάρτα να παραφουσκώσει και έτσι να χάσει το επιθυμητό πάχος που θέλουμε να πετύχουμε.

2. Αφου έχουμε πλάσει τη ζύμη για την τάρτα, μπορούμε να κρατήσουμε λίγη και να φτιάξουμε σχεδιάκια απο ζύμη για το επάνω μέρος και έτσι να την κάνουμε πιο παιχνιδιάρικη (όπως φαίνεται στην φώτο)

3. Όση ζύμη περισσέψει μην την πετάξετε, μπορεί να γίνει μπισκότα για τον καφέ σας!!! θα με θυμηθείτε


Κ Α Λ Η Ο Ρ Ε Ξ Η


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου