H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009

Η ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ




ΥΛΙΚΑ:

1 φύλλο σφολιάτας
500γρ. φρέσκα μανιτάρια
250 γρ. μπέϊκον
2-3- ξερά κρεμμύδια
1/2 ποτηρι κρασιού λευκό κρασί
1 ματσάκι άνιθο
300 ml κρέμα γάλακτος
500 γρ. τριμμένα τυριά ανάμεικτα
Αλάτι
Πιπέρι
βιτάμ
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα κομματιασμένα μανιτάρια, τα κρεμμίδια και το μπέϊκον, προσθέτουμε αλατάκι - πιπεράκι και σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15 -20 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε τον άνιθο. Το μείγμα μας δεν πρέπει να είναι πολύ υγρό. (Τα μανιτάρια ούτως ή άλλως βγάζουν το δικό τους νερό)

Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψί, βάζουμε το φύλλο σφολιάτας και τρυπάμε ελαφρά όλη την επιφάνειά της με πιρούνι. Ρίχνουμε το μείγμα μανιταριών τα τυριά και τέλος περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος.


Προσέχουμε το ταψί στο οποίο θα την ψήσουμε να εφαρμόζει στο μέγεθος του φύλλου της σφολιάτας. Όταν θα το βάλουμε μέσα, θα "ντύσουμε" τα τοιχώματα του ταψιού με τη σφολιάτα ώστε να πάρει το σχήμα του. Καλή ιδέα θα ήταν να χρησιμοποιήσετε σκεύος για τάρτα.


Ψήνουμε στους 160, αέρα, για περίπου μία ωρίτσα.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου