H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009

Λαχματζούν της Μαιρούλας


 

Τέλεια πρόταση για ορεκτικό, εύκολο και εντυπωσιακό στη γεύση!


ΥΛΙΚΑ:

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
10 πίτες για σουβλάκι
2 ξερά κρεμυδάκια
3 πιπεριές χρωματιστές
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
σκόνη σκόρδο
λίγη σκόνη κανέλλα
λίγη σκόνη μοσχοκάρυδο
λίγη σκόνη μπαχαρι
ζάχαρη για την ντομάτα
1 ντομάτα κονκασέ
λίγο τσίλι (προαιρετικά αν το θέλετε λίγο πικάντικο)
2 φρέσκιες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
χυμός λεμόνι
ένα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα τηγάνι ετοιμάζουμε τον κιμά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά δουλεύοντάς τον γρήγορα με το πιρούνι για να μη μας κολλήσει. Τον πασπαλίζουμε με όλα τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι, και ρίχνουμε 1 συσκευασία ντοματούλα σε κύβους, βάζοντάς της και λίγη ζαχαρίτσα.

Στο τέλος και αφού βράσει για περίπου 15 λεπτά, ρίχνουμε μια μεγάλη χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Εν τω μεταξύ, λαδώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο ταψί, παίρνουμε τις πίτες για σουβλάκι και τις περνάμε με λίγο λαδάκι επίσης (λίγο όμως, ίσα ίσα να "ενυδατωθούν")

Παίρνουμε με ένα μεγάλο κουτάλι  και τοποθετούμε πάνω σε κάθε πιτούλα από τη μια μόνο πλευρά αρκετό μείγμα κιμά και πιέζουμε από πάνω να κάτσει καλά στην πιτούλα ο κιμάς. Καλύπτουμε σχεδόν όλη την επιφάνεια της πιτούλας - μην κάνετε τσιγκουνιές :)

Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στον αέρα και σερβίρουμε βάζοντας από πάνω φρέσκο μαϊντανό, κυβάκια φρέσκιας ντομάτας και αν θέλετε και λίγο ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι.

Επίσης, δοκιμάστε να "ραντίσετε" την πιτούλα σας -πριν τη φάτε- με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.

Συνοδεύει τέλεια Ροζέ κρασάκι !!!!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου