H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Τσιγγάνικο ψαρονέφρι γεμιστό




Ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα, μια συνταγή με πολύ χρώμα και τέλεια γέυση.


ΥΛΙΚΑ:
(για 4 άτομα σαν κυρίως πιάτο)

4 φιλέτα
υπολογίστε περίπου 4-5 λιαστές ντομάτες (σε λάδι) ανά φιλέτο
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές κίτρινες
2 μέτρια κρεμμύδια
500 γρ. μανιτάρια
2 συσκ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. φέτα τριμμένη με τα δάχτυλα
1 κονσέρβα τομάτα κονκασέ
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
σκόνη σκόρδο
μοσχοκάρυδο
λίγο βούτυρο
ελαιόλαδο
1 ποτ. κρασιού κονιάκ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χρησιμοποιούμε ένα ξύλο για να μεταχειριστούμε τα φιλέτα. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι τα ανοίγουμε προσεκτικά στη μέση. Τα χτυπάμε με ένα γουδί ελαφρά στο επάνω μέρος ώστε να μας απλώσει και μπορούμε να το γεμίσουμε. Τα πασπαλίζουμε και απο τις δύο μεριές με λίγο αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σκόνη σκόρδο και μοσχοκάρυδο.

Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα μαραίνουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζοντάς τα με πιπέρι και σκόνη σκόρδο - σε μέτρια φωτιά για περίπου 10'.

Γεμίζουμε τα φιλέτα μας με: μια στρώση λιαστές ντομάτες - εν ανάγκη κόφτε και στη μέση τις ντοματούλες για να στρώσουν ομαλά, μείγμα από τα λαχανικά (πιπεριές- κρεμμύδι), τυρί φέτα ( που έχουμε θρυμματίσει απλά με τα δάχτυλα).

Προσεκτικά τα τυλίγουμε και τα σφραγίζουμε με σπάγγο. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε περίπου 15΄ ώστε να αποκτήσουν ένα ωραίο σκούρο χρώμα - δεν εννοώ να τα κάψετε, πάντα δουλεύτε σε μέτρια φωτιά.

Σε ένα άλλο σκεύος τώρα, ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα μανιτάρια μας, τα οποία θα τα πασπαλίσουμε και αυτά με τα παραπάνω μπαχαρικά, ήτοι: αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σκόνη σκόρδο.
Τα αφήνουμε περίπου 20' στο σκεύος να γίνουν σε μέτρια φωτιά.

Τα σβήνουμε με 1 ποτ. κρασιού κονιάκ. Τα αφήνουμε άλλα 15΄, ρίχνοντας σε αυτό το σημείο στην κατσαρολίτσα και τα λαχανικά που έχουν περισσέψει από τη γέμιση, αλλά και τα μανιτάρια.

Αφαιρούμε τα φιλέτα από το σκεύος και τα τυλίγουμε ένα- ένα σε χαρτί ψησίματος. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 και ψήνουμε τα φιλετάκια για περίπου 30'.

Το τελευταίο στάδιο είναι η προετοιμασία της υπέροχης σαλτσούλας. Στα λαχανικά που βρίσκονται στο κατσαρολάκι μας ήδη, προσθέτουμε την κονκασέ ντομάτα από μια κονσέρβα και τα αφήνουμε για 20΄ να γίνει η σαλτσούλα μας.

Μόλις είναι έτοιμα τα φιλετάκια, τα σερβίρουμε ως εξής στο κάθε  πιατάκι:

Πρώτα μια στρώση από τη σαλτσούλα, από πάνω το γεμιστό μας φιλετάκι, πάλι από πάνω μια μεγάλι κουταλιά σαλτσούλας και το συνοδεύουμε με ρυζάκι απλό ή ανάμεικτο και ροζέ παγωμένο κρασάκι!!!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου