H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Κρέας με Σέλινο και σάλτσα Αυγολέμονο



Ένα φαγάκι ό,τι πρέπει για τα κρύα βραδάκια του χειμώνα !

ΥΛΙΚΑ: (για περίπου 4 μερίδες)

1,5 kg ποντίκι μοσχαρίσιο ή χοιρινό
750γρ σέλινο
αλάτι
πιπέρι
σκόνη σκόρδο
μοσχοκάρυδο
χυμός από 1 λεμόνι
2 κρεμμύδια ξερά
1/2 ποτ. νερού ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα αυγολέμονο:
3 κ.σ. κορνφλάουερ
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
1 αυγό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, και τεμαχίζουμε στα τέσσερα τα ξερά κρεμμυδάκια. Σε μέτρια φωτιά, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το κρέας. Πασπαλίζουμε με αρκετό πιπέρι, μοσχοκάρυδο και σκόνη σκόρδο (μην τα φοβηθείτε, το φαγητάκι σηκώνει πολύ τα μπαχαρικά για να αναδειχθεί. Προσοχή, δεν είναι η στιγμή για να ρίξετε το αλάτι γιατί θα σας σφίξει το κρέας. Το αφήνουμε για περίπου 1 ώρα, πάντα σε χαμηλή φωτιά ( είναι πραγματικά το μυστικό για να σας γίνει μαλακό το κρεατάκι). Μην το φοβηθείτε, αν πραγματικά είναι χαμηλή η φωτιά σας δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε υγρό για το κρέας. Αν παρόλαυτά δείτε πως θέλει νεράκι, μισοσκεπάστε το με ζεστό όμως νερό.

Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το σέλινο (μην το ψιλοκόψετε, υπολογίστε κάθε κοτσάνι να είναι κομμένο στη μέση ή το πολύ στα 3) και το βράζουμε για 15'. Κατόπιν το σουρώνουμε και το αφήνουμε

Μετά απο τη 1 ώρα, προσθέτουμε το σέλινο, το αλάτι και λίγο ζεστό νεράκι - έτσι ώστε μαζί με τα χορταρικά το φαγητάκι να είναι μισοσκεπασμένο απο υγρό. Το αφήνουμε να σιγοβράζει για ακόμη 1 ώρα. Στο τελευταίο 10λεπτο του μαγειρέματος θα ρίξουμε στο φαγάκι το χυμό απο ένα λεμόνι.

Τέλος ετοιμάζουμε τη σάλτσα αυγολέμονο, που θα την περιχύσουμε πάνω από κάθε πιατάκι όταν το σερβίρουμε:

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε περίπου 2 ποτήρια νερό σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα σκεύος ξεχωριστά, ανακατεύουμε ζουμάκι απο το φαγητό με 3 κ.σ. κορνφλάουερ και χτυπάμε με το αυγό. Ριχνουμε το μίγμα μέσα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε συνέχεια. Μετά από 2' - 3' αρχίζουμε σιγά σιγά να ρίχνουμε στο μίγμα το χυμό απο ένα λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε, υπομονετικά, μέχρι να δέσει η σαλτσούλα μας.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου