H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

GARLIC SAUCE - ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ




Πολύ νόστιμη ιδέα για να γαρνίρετε πικάντικα ψητα, χοιρινό ρολό, ψάρι αλλά και για να συνοδεύσετε τα ωμά ή ψητά λαχανικά σας !

ΥΛΙΚΑ:

1 Μεγάλο βάζο Μαγιονέζα
1 κεσεδάκι γιαούρτι (καλύτερα πλήρες)
λίγος μαϊντανός
πιπέρι
λίγο λεμόνι
λίγο αλάτι
5 - 6 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
ελάχιστη πάπρικα για διαμοσμητικό πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στο ειδικό εξάρτημα, πολτοποιούμε τα σκόρδα και εν συνεχειά προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Καλύτερα να το κάνετε με το χέρι και όχι σε μπλέντερ για να μην σας κόψει η sauce.

Σερβίερετε μέσα σε ένα μικρό στρογγυλό μπωλάκι, πασπαλίζετε λίγο με σκόνη παπρικας και τοποθετείτε στη μέση της πιατέλας για να συνοδέψετε: μπαστουνάκια λαχανικών (πχ. καρότο, αγγούρι, σέλερυ), κράκερς, τηγανιτές μπουκίτσες κοτόπουλου- ψαριού ή ντάμπλινκς γαρίδας, κρεατικά - μπάρμπεκιου.

tip: στην Αγγλία την έχω δοκιμάσει με chives αντί μαϊντανού μέσα. Είναι το λεγόμενο σχοινόπρασο και δίνει μια διακριτική γεύση σαν φρέσκο κρεμμυδάκι και είναι πολύ ιδιαίτερο. Αν το βρείτε στο μανάβη σας δοκιμάστε το χωρίς να το παρακάνετε στην ποσότητα. (περίπου 7-8 λεπτά μπαστουνάκια πολύ ψιλοκομμένα για τα υλικά που αναφέρονται παραπάνω).


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου