H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Κανελλόνια με κιμά




ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο κανελλόνια ( που δεν θέλουν βράσιμο)
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
3 ξερά κρεμμύδια
λίγο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
σκόνη σκόρδο
2 ντοματάκια κονκασέ
ελαιόλαδο
400γρ. τριμμένα 4 τυριά
1 κρέμα γάλακτος
λίγο βούτυρο
1 ποτ. λευκό κρασί
2 αυγά
λίγα φύλλα βασιλικού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα βαθύ τηγάνι, σωτάρουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια, κατόπιν ρίχνουμε τον κιμά, τον σωτάρουμε καλά και τον σβήνουμε με 1 ποτ. λευκό κρασί. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, σκόνη σκόρδο. Ρίχνουμε το ένα ντοματάκι με 1 κ. γ. ζάχαρη, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αφήνουμε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 25'.

Σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνουμε μια κόκκινη σαλτσούλα. Τσιγαρίζουμε ελαφρά ένα ξερό κρεμμυδάκι, και ρίχνουμε την ντομάτα μας με αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. ζάχαρη, μοσχοκάρυδο, σκόνη σκόρδο και λίγο βασιλικό, τον οποίο θα αφαιρέσουμε όταν είναι έτοιμη η σαλτσούλα γιατί πικρίζει.


Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρέξ, τοποθετούμε τα κανελλόνια. Τα γεμίζουμε ένα ένα με το μείγμα του κιμά, στο οποίο εν τω μεταξύ έχουμε ρίξει τα 200γρ. τριμμένα τυριά και 2 χτυπημένα αυγά.

Κατόπιν, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος, με σάλτσα ντομάτας και τα υπόλοιπα 200γρ. τριμμένα τυριά.

Ψήνουμε για περίπου 35΄ στους 160.





ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου