H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Κανελλόνια με σπανάκι και 4 τυριά




Πανεύκολη συνταγή! Τρομερά νόστιμη και για vegetarians!


ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο κανελόνια (πάρτε αυτά που δεν θέλουν βράσιμο)
1 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ
400 γρ. τριμμένα 4 τυριά
750γρ σπανάκι
ελαιόλαδο
λίγο άνιθο
3 κρεμμυδάκια ξερά
1 πράσσο
σκόνη σκόρδο
μοσχοκάρυδο
1 μικρή κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ζάχαρη
λίγο βασιλικό
λίγο βούτυρο
2 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνουμε μια κόκκινη σαλτσούλα. Τσιγαρίζουμε ελαφρά ένα ξερό κρεμμυδάκι, και ρίχνουμε την ντομάτα μας με αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. ζάχαρη, μοσχοκάρυδο, σκόνη σκόρδο και λίγο βασιλικό, τον οποίο θα αφαιρέσουμε όταν είναι έτοιμη η σαλτσούλα γιατί πικρίζει.

Σε μια άλλη κατσαρόλα, ετοιμάζουμε τη γέμισή μας. Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο τα 2 ξερά κρεμμυδάκια με το ψιλοκομμένο πρασσο σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10΄. Ρίχνουμε κατόπιν το σπανάκι και τέλος τον άνιθο. Πασπαλίζουμε με: πιπέρι, μοσχοκάρυδο, σκόνη σκόδο. Μην προσθέσεις νερό, ή αν χρειαστεί να μην είναι πάνω απο 1 φλ. τσαγιού γιατί βγάζουν τα λαχανικά και δεν το θέλουμε το μείγμα νερουλό. Αφήνουμε το μείγμα να γίνει για περίπου 20'. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε τα περιττά υγρά.

Όταν λιγάκι κρυώσει, το ανακατεύουμε με 200γρ. τριμμένα 4 τυριά και 2 αυγά χτυπημένα.

Εν τω μεταξύ, βουτυρώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ, και στρώνουμε μέσα τα κανελλόνια, άβραστα, κοντά το ένα στο άλλο. Τα γεμίζουμε με το μείγμα και αφού ολοκληρώσουμε το γέμισμα, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος, κατόπιν τη σάλτσα ντομάτας και τέλος το υπόλοιπο τριμμένο τυράκι.

Ψήνουμε πάντα σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45΄ στους 180 .


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου