H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Σπαγγέτι a la Toscana με τρυφερά φιλετάκια χοιρινού

ΥΛΙΚΑ:
(για περίπου 6 άτομα)

1 πακέτο σπαγγέτι
500γρ. ψαρονέφρι
2 μέτρια καρόττα
2 κρεμμύδια ξερα
4 σκελίδες σκόρδου
1 μεγάλο κολοκυθάκι
1 πράσσο
1 ποτήρι λευκό ξηρό (προτιμώ "Πελοποννησιακό Οίνο)
αλάτι
μιξ 4 πιπέρια
2 φλ. τσαγιού ζωμό κρεάτος (ή 1 συμπυκνωμένο ζελέ της Knorr)
Λίγη κρέμα γάλακτος
Παρμεζάνα 18 μηνών ωρίμανσης
3 κ.σ βούτυρο αλατισμένο (πχ. Lurpak)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε μικρά μακρόστενα λέπτά κομμάτια σαν κουρελάκια.

Στο τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσσο, περνάμε απο χοντρό τρίφτη το καρόττο και το κολοκυθάκι.

Ρίχνουμε τα λαχανικά μας μέσα στο τηγάνι και τα σωτάρουμε για 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με αλάτι και το μιξ 4 πιπέρια.

Ρίχνουμε και το κρέας και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 5 ακόμα λεπτά δυναμώνοντας λίγο τη φωτιά μας, ώστε να θωρακιστεί το κρεάς.

"Σβήνουμε" περιχύνοντας με το κρασί και μετά από άλλα 5 λεπτά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του ματιού και ρίχνουμε το ζωμό κρέατος. (Προσοχή! αν χρησιμοποιήσετε τις συμπυκνωμένες λύσεις σε μορφή κύβου ή ζελέ, μην προσθέσετε καθόλου αλάτι στο φαγητό σας!)

Αφήνουμε για περίπου 15'.

Τελειώνουμε ρίχνοντας κρέμα γάλακτος, περίπου 3/4 φλ. τσαγιού.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τα σπαγγέτι μας (ή όποιο άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας) al dente.

Μεταφέρουμε τα σπαγγέτι μέσα στο βαθύ τηγάνι που ετοιμάσαμε τα κρέας με τα λαχανικά.

Ανακατεύουμε καλά, ομογενοποιούμε, και σερβίρουμε σε μεγάλες  πιατέλες, δημιουργώντας στο κέντρο του πιάτου μας μια "φωλιά" απο σπαγγέτι, ενα κλωναράκι μαϊντανό και τρίβοντας πιπέρι περιμετρικά του πιάτου.

Τρίβουμε πάνω από το σπαγγέτι μας, παρμεζάνα 18 μηνών ωρίμανσης με το χαρακτηριστικό λαχταριστό άρψμα και την ιδιαίτερη γεύση.

Συνοδεύεται άριστα από παγωμένο λευκό ή ροζέ κρασί


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου