H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Πατατού

Ωραίος μεζές και εύκολος στην παρασκευή του. Ένα Τηνιακό πιάτο!





ΥΛΙΚΑ:
(για περίπου 4 άτομα)
6 μεγάλες πατάτες
200γρ.  μπέϊκον
200γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
λίγο μιξ 4 πιπέρια
λίγη πάπρικα
1 αυγό
4 κ.σ. κεφαλοτύρι

Θα χρειαστείτε 2 πήλινα σκεύη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με χωρίς αλατάκι στο νερό τους.

Όταν έχουν βράσει, τις πολτοποιούμε σε πουρέ.

Ψιλοκόβουμε το μπέϊκον σε μικρά τετραγωνάκια (δεν θέλουμε να φαίνεται μέσα στην πατατού μας σε μεγάλα κομμάτια το κρεατικό!)

Σε ένα τηγανάκι περνάμε το μπέϊκον, χωρίς λάδι, και χωρίς να το καψαλίσουμε, λίγες "βόλτες" να ψηθεί μένοντας όμως τρυφερό. (περίπου 5-6 λεπτά σε μέτρια φωτιά)

Ριχνουμε στον πουρέ το μπέϊκον, το τριμμένο τυρί,  το αυγό χτυπημένο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα να ομογενοποιηθούν.

Βάζουμε μέσα στα πήλινα σκεύη μας, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι από πάνω και ψήνουμε στους 200' για 8-10 λεπτά.



ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου