H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Κοτόπουλο στο φούρνο με τυρί και μπέϊκον

Παραλλαγή της αγαπημένης Κυριακάτικης συνταγής!




ΥΛΙΚΑ:

1 κοτόπουλο 1,5 κιλό
6 φέτες πεκορίνο
10 φέτες μπέϊκον με λίπος
μιξ 4 πιπέρια (προτιμώ το Anatoli)
3 λεμόνια
5 σκελίδες σκόρδο
μιξ για ψητό κρέας (προτιμώ αυτό του ΑΒ)
πάπρικα
ρίγανη
αλάτι
ελαιόλαδο
80γρ πεκορίνο για τη γέμιση


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια λεκάνη κόβουμε και πλένουμε τις πατάτες.
Τις στραγγίζουμε από τα νερά και περιχύνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο, τον χυμό απο τα λεμόνια, πασπαλίζουμε γεναιόδωρα με τα μπαχαρικά και το αλάτι. Τις αφήνουμε μέσα στη λεκάνη να "μαριναριστούν" όσο εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το κοτόπουλο.

Έχοντας καθαρίσει και πλύνει το κοτόπουλο, το βάζουμε μέσα στο ταψί που θα το ψήσουμε, περιχύνοντάς το με ελαιόλαδο και με τα μυρωδικά - μπαχαρικά και λίγο χυμό λεμονιού. Φροντίζουμε  να αλειφτεί πολύ καλά, μέσα έξω με τα υλικά μας. Συνήθως εγώ βάζω χειρουργικά γαντάκια και πραγματικά κάνω στο κρεατάκι "μασάζ" με όλα τα υλικά.

Γυρνάμε το κοτοπουλάκι από την πλευρά του στήθους. Σιγά σιγά με τα δαχτυλάκια μας ανασηκώνουμε την πετσούλα του. Είναι σαν φορεμένο πουκαμισάκι. Αφού έχουμε προχωρήσει βαθειά, χωρίς σπάσουμε την πετσούλα του, την ανασηκώνουμε παντού παντού ώστε στη συνέχεια να βάλουμε τις φέτες τυρί και από πάνω τους το μπεϊκον. Επαναφέρουμε την πετσούλα και γυρνάμε το κοτοπουλάκι πάνω στο ταψί με το στήθος στην κάτω πλευρά.
Μέσα στην κοιλίτσα του κοτόπουλου, βάζουμε το τυράκι μας.

Ρίχνουμε μέσα στο ταψί μα τις πατατούλες και περιχύνουμε με ζεστό νεράκι να σκεπαστούν οι πατατούλες.

Μετά τα πρώτα 15' στον φούρνο, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο που θα το αφαιρέσετε στα τελευταία 15' γυρίζοντας ενδιάμεσα το κοτόπουλο άλλη μια φορά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 2 1/2 ώρες.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

1 σχόλιο:

  1. Τέλεια συνταγή! Θα τη δοκιμάσω σίγουρα! Έχουμε βάλει και έναν παραδοσιακό φούρνο στην βεράντα μας! Θα το ψήσω εκεί! Γιατί ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος κάνει τρομερό ψήσιμο! https://amberq.gr/el/products/ovens/paradosiakos-foyrnos

    ΑπάντησηΔιαγραφή