ΥΛΙΚΑ:
(για περίπου 4 άτομα)
10 γαρίδες Νο2
2 πιπεριές φλωρίνης πράσινες
1 πιπερίτσά τσίλι χωρίς τα σπόρια
1/2 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
3 ώριμες ντομάτες
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
μιξ απο 4 πιπέρια
1 ποτ. κρασιού ούζο
λίγο νεράκι
200γρ. πικάντικη φέτα
200γρ. κριθαράκι για γιουβέτσι
λίγο φρέσκο βασιλικό για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο πολτοποιημένο και σε πολύ δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να κοκκινίσουν για 2 περίπου λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και το τσίλι (χωρίς τα κουκούτσια) και σωτάρουμε για άλλα 3 λεπτα.
"Σβήνουμε", περιχύνοντας με ούζο το οποίο θα αφήσουμε για 5 λεπτά ώστε να αποβάλλει τις τανίνες που περιέχει το αλκοόλ.
Με έναν τρίφτη, τρίβουμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Δεν ρίξαμε νωρίτερα τη σάλτσα ντομάτας, γιατί σε συνδυασμό με αλκοόλ που δεν έχει αποβάλλει τις τανίνες (οξύτητα) κάνει τη σάλτσα να έχει ξινή γεύση.
Μόλις έχει πάρει βράση η ντομάτα, ρίχνουμε το κριθαράκι.
Ανακατεύουμε έντονα, γιατί το κριθαράκι κολλάει στο σκεύος, και αν χρειάζεται προσθέτουμε νεράκι.
Λίγο πριν αποσύρουμε το σκεύος από το μάτι, ρίχνουμε μέσα την φέτα αφού την έχουμε διαλύσει με ένα πιρούνι.
Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Θα παρατηρήσετε πως το φαγάκι μας χυλώνει πολύ ωραία.
Είναι πολύ έξυπνο να το σερβίρουμε σε μικρά πήλινα, αφού έχουμε περάσει το φαγητάκι μας για 5' στο grill και το προσφέρουμέ πασπαλίζοντάς το με φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό.
Σερβίρεται με παγωμένο Ροζέ.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
wraio
ΑπάντησηΔιαγραφή