H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

Χοιρινό με βερύκοκα

Θα σας παρουσιάσω αυτές τις μέρες, μια σειρά απο χειμωνιάτικες εκδοχές για το αγαπημένο μας ψητό χοιρινούλι. Δοκιμασμένη συνταγή, πολύ αγαπημένη και τέλεια γεύση για τις χειμωνιάτικες γαστριμαργικές "εξορμήσεις" !!!




ΥΛΙΚΑ:

(για περίπου 6 άτομα)

2,5 κιλά χοιρινό μπούτι ή λαιμό χωρίς το κόκκαλο
2 σακουλίτσες βερύκοκα αποξηραμένα ( 400gr)
 4 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. κανέλλα
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. μπαχάρι
1 κ.γ. mix για κρέας ΑΒ
1 κ.γ. γαρίφαλλο σκόνη
1 κ.γ. σκόνη σκόρδο
2 ξυλάκια κανέλλας
χυμός από 2 πορτοκάλια
2 ποτηράκια κρασιού κονιάκ
ελαιόλαδο
αλάτι
4 πιπέρια μύλος mix 



 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 Σε ένα μπωλ μαρινάρουμε τα βερύκοκα στο κονιάκ προσθέτωντας το μέλι και τη μαύρη ζάχαρη για περίπου 1 ώρα.

Στη γάστρα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κονιάκ με τα βερίκοκα, τον χυμό απο τα πορτοκάλια και όλα τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι, και τοποθετούμε το κρέας και του κάνουμε πολύ καλό "μασάζ"  με όλα τα υλικά και το αφήνουμε και αυτό περίπου μια ωρίτσα μέσα στο ψυγείο.

Ψήνουμε όπως προανέφερα σε γάστρα (το φαγητό διατηρεί τους χυμούς του, μελώνει και δεν καίγεται) για 3 ώρες και 20 λεπτά.

Μπορεί να σερβιριστεί με πουρέ, τηγανιτές πατάτες ή ακόμα να δοκιμάσετε να βάλετε πατατούλες μέσα στο φαγητό οι οποίες θα γίνουν γλύκισμα και θα πάρουν χαρακτηριστικό χρώμα.

Σερβίρεται με παγωμένο Αμέθυστο Ροζέ.



ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου