H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Γαριδομακαρονάδα




ΥΛΙΚΑ:
(για 4 άτομα)

16 γαρίδες Νο2
8 γαρίδες Νο 0
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
1 ματσάκι μαϊντανό
5 σκελίδες σκόρδο
1 ποτ. κρασιού ούζο
2 πιπεριές φλωρίνης κοκκινες
2 πιπεριές φλωρίνης πράσινες
4 φρέσκες ντομάτες
3 κ.σ. πελτέ συμπυκνωμένο ντομάτας
μιξ 4 πιπέρια
αλάτι
μοσχοκάρυδο
μπαχάρι
κανέλλα
1 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. ζάχαρη
Παρμεζάνα τρίμμα (προτείνω 18 μηνών ωρίμανσης)
2 καυτερές κόκκινες πιπερίτσες
λίγο βούτυρο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε καλά τις γαρίδες μας.

Οι 16 γαρίδες Νο2 θα μας χρησιμεύσουν για την πλούσια σάλτσα μας και οι 8 γαρίδες Νο 0 θα σερβιριστούν από 2 σε κάθε ένα πιάτο.

Κόβουμε τα κεφάλαια από τις 16 γαρίδες και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό και λίγο αλάτι βράζοντάς τα για 20 λεπτά.

Τα αφαιρούμε, σουρώνουμε αν χρειάζεται το νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα που θα βράσουμε τα μακαρόνια μας.
Στις 8 μεγάλες γαρίδες, με ένα κοφτερό μαχαιράκι, αφαιρούμε το κέλυφος στο κυρίως σώμα, το εντεράκι και αφήνουμε μόνο το κεφάλι και την ουρά. (είναι πολύ ωραίο σαν παρουσίαση και βοηθάμε τους καλεσμένους μας να την απολαύσουν καλύτερα)

Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε ελαιόλαδο, περίπου 1 ποτήρι του κρασιού και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο - πολτοποιημένο με το ειδικό εργαλείο- για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε ψιλοκομμένες τις καυτερές πιπερίτσες (αν δεν θέλετε να γίνει πολύ καυτερό το πιάτο σας, μην βάλετε τους σπόρους- και προσοχή στα μάτια σας όταν τις καθαρίζετε)

Ρίχνουμε τις 16 "ακέφαλες" γαρίδες, μέσα στην κατσαρόλα και πασπαλίζουμε με όλα τα μπαχαρικά μας. Προσθέτουμε αλατάκι. Τις αφήνουμε 2-3 λεπτά να τσιγαριστούν και σβήνουμε με το ούζο.

Μετά από 3-4 λεπτά, αποσύρουμε τις γαρίδες με μια τρυπητή κουτάλα.

Φροντίστε ώστε συνολικά να μην μείνουν οι γαρίδες μας πάνω από 6-7 λεπτά στην κατσαρόλα.
(Γιατί αφυδατώνονται και χάνουν το επιθυμητό τους μέγεθος αν μείνουν περισσότερο)
Προσθέτουμε τις πιπεριές φλωρίνης, τον μαϊντανό, τις ντομάτες περασμένες από τρίφτη και τέλος τον πελτέ τομάτας. Ρίχνουμε τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε για 20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια μας με τον ζωμό από τα κεφάλια γαρίδας.

Σουρώνουμε και κατόπιν τα βουτυρώνουμε ελαφρά.

Σε ένα τηγανάκι, ρίχουμε λίγο ελαιόλαδο λίγο σκόρδο πολτοποιημένο και βάζουμε τις μεγάλες μας γαρίδες, πασπαλίζοντας με αρκετό πιπεράκι και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά το πολύ. Αποσύρουμε από το μάτι.

Όταν έχουν περάσει τα 20 λεπτά και είναι έτοιμη η σάλτσα, ρίχνουμε μέσα όλες τις γαρίδες και αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα την κατσαρόλα πάνω στο μάτι.

Σερβρίρουμε αφού, έχουμε ανακατεύψει το σπαγγέτι μας μέσα στην σάλτσα και προσφέρουμε τη γαριδοσαλάτα σε μια μεγάλη πιατέλα, στολίζοντας με τις μεγάλες γαρίδες από πάνω και πασπαλίζοντας με μπόλικο μαϊντανό, φρέσκο πιπέρι και παρμεζάνα.

Συνοδεύουμε με παγωμένο ροζέ.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου