ΥΛΙΚΑ:
( για περίπου 4 άτομα)
600γρ. φρέσκο φιλέτο σολωμού ή μαριναρισμένο
1 πακέτο ταλιατέλες
1 ποτ. κρασιού βότκα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
150γρ. κρέμα γάλακτος
λίγο βούτυρο αλατισμένο (προτιμώ Lurpak)
μιξ 4 πιπέρια
λίγο αλάτι
2 κ.σ. άνιθο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψιλοκόβουμε τον άνιθο και τα κρεμμυδάκια.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε βούτυρο περίπου 2 κ.σ. και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμυδάκια για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε κατόπιν το φιλέτο σολωμού κομμένο σε μικρά κομμάτια. Είναι πολύ καλή επιλογή να βάλετε στη συνταγή φιλέτο σολωμού που θα το βρείτε σε ντελικατέσσεν, μαριναρισμένο και προψημένο. Ακόμα και στο ΙΚΕΑ το έχω βρει αλλά συνήθως το έχουν μόνο τον Οκτώβριο (περίπου €14).
Τρίβουμε μιξ πιπεριών, ρίχνουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε μέχρι το φιλέτο μας να ασπρίσει.
Το "σβήνουμε" με τη βότκα και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να εξατμιστεί.
(Εναλλακτικά δοκιμάστε κονιάκ ή ούζο!)
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε και τον άνιθο.
Εν τω μεταξύ, έχουμε ετοιμάσει al dente τις ταλιατέλες μας τις οποίες έχουμε βουτυρώσει.
Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι που εν τω μεταξύ έχει ετοιμαστεί η σάλτσα μας και ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην μας σπάσουν οι ταλιατέλες.
Τρίψτε από πάνω παρμεζάνα 18 μηνών ωρίμανσης και συνοδεύστε με παγωμένο λευκό κρασί!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου