ΥΛΙΚΑ:
(για 6 άτομα)
6 μεγάλες πατάτες
150γρ. μπέϊκον
6 κ.σ. 4 τυριά τρίμμα
1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος
λίγο μοσχοκάρυδο
λίγο μιξ 4 πιπέρια
λίγη πάπρικα
2 κ.γ αλατισμένο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε πολύ καλά τις πατατούλες μας και τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 τις αφήνουμε για 90 λεπτά.
Αφού κρυώσουν ανοίγουμε από πάνω προσεκτικά ένα καπάκι.
Με ένα μικρό κουταλάκι αφαιρούμε αρκετή σάρκα (προσοχή να μην τις τρυπήσετε) που τη βάζουμε μέσα σε ένα μπώλ.
Βάζουμε ελάχιστο βουτυράκι μέσα στην πατατούλα μας.
Στο μπώλ που έχουμε ρίξει την ψίχα από τις πατάτες , ρίχνουμε τα τυριά τριμμένα, την κρέμα γάλακτος και το μπέϊκον κομμένο σε κύβους, αφού το έχουμε πιο πριν περάσει για 10 λεπτάκια σε ένα τηγανάκι χωρίς λάδι.
Πασπαλίζουμε γενναία με πάπρικα, το μιξ πιπεριών και λίγο μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύουμε τα υλικά μας και προσεκτικά γεμίζουμε με το μείγμα τις πατατούλες.
Τελειώνουμε πασπαλίζοντας με κεφαλοτύρι πάνω από τη γέμιση για να κάνει κρούστα.
Κλείνουμε τα καπάκια και τοποθετούμε τις γεμιστές μας πατατούλες στο ταψάκι μας και ψήνουμε στους 200 για 20 λεπτά.
Σημείωση: Μπορείτε να κάνετε τις πατατούλες σας, αν είναι αρκετά μεγάλες, γεμιστές σε σχήμα βαρκούλας.
Μόλις έχουν ψηθεί και κρυώσει, τις κόβετε στη μέση και με το μικρό κουταλάκι τις αδειάζετε και γεμίζετε με την γέμιση.
Μπορείτε ουσιαστικά να βάλετε όποια γέμιση σας ευχαριστεί: κιμά, λαχανικά, γαρίδες, και από πάνω αντί για τυριά να τελειώσετε με μπεσαμέλ.
Άλλη μια ωραία για γεμιστές πατάτες, είναι να ψιλοκόψετε καπνιστό ζαμπόν της αρεσκείας σας και σχινόπρασο να το ανακατέψετε με Philadelphia και να γεμίσετε τις ψητές πατατούλες και να τις σερβίρετε αμέσως.
Τέλος να σας προτείνω να συνοδεύσετε ένα μοσχαρίσιο φιλέτο με γεμιστή πατατούλα και λίγο αρακά ατμού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου