H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

Το Κοκκινιστό της εργαζόμενης

Ζήτω η έλλειψη χρόνου! Εύκολη πεντανόστιμη λύση. Σε μισή ώρα η εργαζόμενη νοικοκυρά βγαίνει ασπροπρόσωπη.






ΥΛΙΚΑ:
1 κοτόπουλο ψημένο έτοιμο
1 ντοματάκι κονκασέ
4 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ ζάχαρη
αλάτι
μιξ 4 πιπέρια
1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά φλωρίνης
1 μεγάλο κλωνάρι βασιλικό
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1/2 κ.γ. σκόνη κανέλλα
1/2 κ.γ. σκόνη γαρύφαλλο
1/2 κ.γ. σκόνη μπαχάρι
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
ελαιόλαδο
1 πακέτο μακαρόνια Νο 6
κεφαλοτύρι για τρίψιμο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Παίρνουμε το κοτοπουλάκι έτοιμο ψημένο από το Σούπερ Μάρκετ.

(Σας προτείνω να του βγάλετε τις πετσούλες και να το τεμαχίσετε σε μεριδούλες όπως θα το σερβίρετε.)

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, στο όποιο τσιγαρίζουμε ελαφρά ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και το σκόρδο πολτοποιημένο.

Μετά από 3-4 λεπτά το πολύ, ρίχνουμε τις πιπεριές, τις οποίες τσιγαρίζουμε για άλλα 3-4 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το κοτόπουλο χωρισμένο σε μεριδούλες όπως θα το σερβίρουμε.

Σε μια λεκανίτσα, ρίχνουμε τον πελτέ και την ντομάτα και όλα τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε τη ντομάτα στην κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.

Μέσα στην κατσαρόλα θα βάλουμε ολόκληρο το κοτσανάκι του βασιλικού χωρίς να τον ψιλοκόψουμε. Όταν θα είναι έτοιμη η σάλτσα θα το αφαιρέσουμε (όταν βράζει μέσα στη σάλτσα πικρίζει).

Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια.

Σερβρίρουμε τα μακαρόνια και από πάνω το κοτοπουλάκι πασπαλισμένο με αρκετό κεφαλοτύρι.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου