H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Αφράτα μπιφτεκάκια κοτόπουλου

Τί ωραία συνταγή, εύκολη και κυρίως χωρίς πολλές θερμίδες !





ΥΛΙΚΑ:
(για 4 άτομα)

500γρ. κιμάς κοτόπουλο από στήθος
1 χούφτες μαϊντανό
1 χούφτα δυόσμο
1 χούφτα βασιλικό
1 ντομάτα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
ψίχα ψωμιού (αν δεν κάνετε δίαιτα)
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
λίγο ούζο αν σας αρέσει


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια mulinetta ρίχνουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι, τον βασιλικό, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το αυγό το λαδι και το σκόρδο λιωμένο, τα πολτοποιούμε και στη συνέχεια τα ρίχνουμε με τον κιμά σε λεκάνη με το αλάτι και το πιπέρι.

Πλάθουμε τα μπιφτεκάκια και παράλληλα ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσουμε λάδι. Τα μπιφτεκάκια ακουμπώντας στην καυτή αντικολλητική επιφάνεια θα καψαλιστούν και θα κάνουν κρούστα σαν να τα τηγανίζατε. Τα "σβήνουμε" με λίγο νεράκι και λεμόνι και σε 10 λεπτά θα είναι έτοιμα.

Μπορείτε αν θέλετε μέσα στο τηγάνι να ρίξετε μανιτάρια και για περισσότερη γεύση, ρίξετε 1/3 από το συμπυκνωμένο "σπιτικό ζωμό κοτόπουλο" της Knorr, αλλά προσοχή στο αλάτι, γιατί αυτό το ζελεδάκι είναι από μόνο του πολύ αλατισμένο!

Συνδυάζονται τέλεια με κλασσική μαρουλοσαλάτα, βραστά κολοκυθάκια ή ρύζι ατμού αν θέλετε να το "ρίξετε έξω".

Θα παρατηρήσετε όσοι από εσάς δεν βάλουν ψωμάκι μέσα στη ζύμη τελικά, ότι δεν τους λείπει. Το αυγό που προσθέτουμε, τα κάνει πολύ αφράτα και βοηθάει όσους από εμάς θέλουμε όλη τη γεύση και λίγες θερμίδες.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου