H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Βασική συνταγή για ζύμη Πίτσας

Ξεκινάμε λοιπόν:

1. Για λόγους συντομίας, θα σας δώσω μια φορά τη συνταγή για τη βάση της πίτσας και από εκεί και πέρα θα δουλέψουμε επιμέρους για το τί θα βάζουμε πάνω κάθε φορά.
2. Η συνταγή μου είναι α π λ ό τ α τ η και δεν θα χρειαστεί ξανά να δώσετε λεφτά έξω!
3. Περιμένω ειλικρινά σχόλια...
4. Να φτιάχνετε παραπάνω ζύμη και το υπόλοιπο κατάψυξη για την επομενη φορά
5. Θα  πάθετε πλάκα.....




ΥΛΙΚΑ:
(για 3 regular πίτσες 30εκ.)

500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350ml χλιαρό νερό
25γρ. μαγιά φρέσκια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
λίγη ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Λειώνουμε στο χλιαρό νερό με ένα κουτάλι της σούπας τη μαγιά. Ανακετεύουμε καλά.

Ρίχνουμε σε μια βαθειά λεκάνη το αλεύρι κοσκινισμένο.

Κάνουμε λακούβα στη μέση.

Ρίχνουμε μέσα το νερό με τη μαγιά.

Μετά ρίχνουμε το λάδι το αλάτι και τη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε με μια μεγάλη πλαστική σπάτουλα.

Αρχίζουμε και ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη εύπλαστη που ξεκολλάει από τα χέρια και τα τοιχώματα.

Σχηματίζουμε μια μπάλα ζύμης.

Χαράζουμε σταυρό, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει.

Μόλις έχει εξαφανιστεί ο σταυρός η ζύμη είναι έτοιμη.

Τη χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη και με τη βοήθεια ενός πλάστη, αφού λαδώσουμε τα χέρια μας, ανοίγουμε την πίτσα στο μέγεθος του ταψιού.

Ψήνουμε στους 200 για 20' μέχρι να γίνει από κάτω μπεζ- καφέ.

Tip: Πρώτα ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα toppings της πίτσας και 5'-10' πριν να την βγάλουμε πασπαλίζουμε με την Mozzarella. Θα με θυμηθείτε....

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου