H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Στήθος κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας & σως ψητής πιπεριάς

Νόστιμο, νόστιμο, νόστιμο και λίγα λέω. Απλά πανεύκολο στην προετοιμασία και ιδανικό για να κάνετε το τραπέζι και στους πιο δύσπιστους!






ΥΛΙΚΑ:
(για 4 άτομα)
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα & κόκκαλο
2 κούπες τρίμμα για πανέ (θα βρείτε στο super market έτοιμο)
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
2 κ.σ. πάπρικα
1 αυγό
3 κ.σ. γάλα
1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
μιξ 4 πιπέρια
3 κ.σ. ελαιόλαδο

για τη σάλτσα ψητής πιπεριάς:
3 πιπεριές φλωρίνης κόκκινες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
μιξ 4 πιπέρια
4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
1 πιπερια τσίλι κοκκινη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Ετοιμάζουμε τη σως:

Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση κάθετα και τις βάζουμε στο φούρνο για 10' στους 200 μέχρι η φλούδα τους να μαυρίσει.

Τις βγάζουμε και με προσοχή αφαιρούμε τη φλούδα και την πετάμε.

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.

Ετοιμάζουμε τα φιλέτα:

Ζητάμε από τον χασάπη να είναι καθαρισμένα απο λίπος και κόκκαλο και να τα έχει χτυπήσει ελαφρά.

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα μας.

Τα αλατοπιπερώνουμε. (όχι πολύ αλάτι γιατί θα πέσει και το τυρί)

Σε ένα μπωλ βάζουμε το τρίμμα για πανέ μαζί με την πάπρικα και την παρμεζάνα τριμμένη.

Σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.

Στο τρίτο μπωλ το αυγό καλά χτυπημένο με το γάλα.

Παίρνουμε ένα ένα τα φιλέτα, τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι. Τα τινάζουμε να φύγει το περιττό.

Κατόπιν τα ρίχνουμε στο αυγό και τέλος στο τρίμμα.

Τα βάζουμε σε ένα σινί και στο ψυγείο για 1 ώρα να "δέσει" η κρούστα τους.

Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά (μην είναι δυνατή, αρπάξουν απ' έξω και μέσα δεν ψηθούν) μέχρι να ροδίσουν.



ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου