H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ρολλό κιμά γεμιστό με Philadelphia & πιπεριές φλωρίνης

Τώρα σε αυτή τη συνταγή τί να πρωτοπροτείνεις για γέμιση. Αλλαντικά με τυριά, φέτα με λιαστές ντομάτες, μανιτάρια με σκόρδο, κλασσικά το αυγό με το αλλαντικό και τον άνιθο... Πραγματικά πιστεύω ότι είναι άπειρες οι επιλογές. Σας προτείνω ενδεικτικά μια, από εκεί και πέρα πραγματικά αυτοσχετδιάστε σε αυτό το τόσο χαρακτηριστικό πιάτο για μπουφέ, και μάλιστα απίστευτα εύκολο για να το πετύχεις. Όπως και να 'χει, να το πλάσετε με φρέσκα τα μυρωδικά μέσα στη ζύμη.

ΥΛΙΚΑ:
(για μπούφέ 8 ατόμων)

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο άπαχο
200γρ. Philadephia με κατσικίσιο τυρί & λιαστή ντομάτα
4 σκελίδες σκόρδο
120γρ. μπέϊκον
3 πιπεριές φλωρίνης κόκκινες
2 πιπεριές τσίλι
αλάτι
μιξ 4 πιπέρια
400γρ. ψίχα ψωμιού
1 αυγό
1 1/2 ποτ. κρασί ελαιόλαδο
1 χούφτα δυόσμο
λίγη ρίγανη
1/2 lt γάλα για το ψωμί


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ετοιμάζουμε τις πιπεριές:

Τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση και τις βάζουμε στον φούρνο για 10' μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους και να την αφαιρέσουμε. Τις αφήνουμε στην άκρη για τη συνέχεια.

Μουλιάζουμε το ψωμί μέσα σε γάλα 20'.

Πλάθουμε τον κιμά με τα μπαχαρικά, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο, το σκόρδο πολτοποιημένο, τον δυόσμο ψιλοκομμένο και το ψωμί που το στραγγίζουμε από το γάλα.

Προσεκτικά ανοίγουμε τον κιμά για να βάλουμε τη γέμιση: Πρώτα μια στρώση το μπεϊκον, μετά τις πιπεριές και ολοκληρώνουμε με το Philadephia.

Κλείνουμε το ρολλό και με τα δάχτυλά μας ασφαλίζουμε το σημείο ένωσης.

Ψήνουμε για 40' ώρα στους 200 και συνοδεύουμε με λαχανικά στον ατμό και Potato Wedges!!!


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου