H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011

Taco Salad- Μεξικάνικη σαλάτα με κιμά σε καλαθάκι σφολιάτας

hola mi queridos !!!! Βεβαίως βεβαίως, το να γράφεις σαλάτα στον τίτλο για αυτό το πιάτο, ε! πώς να το κάνουμε είναι μισή κοροιδία. Παρόλαυτα, σαλάτα τη λένε όλοι στην υφήλιο και τέλος! Πάντως, όπως και νά 'χει να την φάτε σαν κυρίως !





ΥΛΙΚΑ:
(για 2 άτομα συνοδευτικό)

για τη σαλάτα:
1 μαρούλι σαλάτα
200γρ. Τσένταρ τριμμένο
ντοματάκια τσέρι τουλάχιστον 10
1 συσκευασία sour cream ή γιαούρτι πλήρες

για τον κιμά:
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
αλάτι
μιξ πιπέρια
2 καυτέρες πιπερίτσες τσίλι
1 συσκευασία ντομάτα ζωμό
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια(kidney beans)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 ντομάτες το ζωμό
λίγο ελαιόλαδο

για το καλαθάκι της σαλάτας:
1 συσκευασία σφολιάτας
λίγο ελαιόλαδο
200γρ. φασόλια γίγαντες



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι και το αφήνομε στην άκρη.

Κρατάμε περίπου 6-8 μεγάλα φύλλα ολόκληρα και αυτά στην άκρη.

Φτιάχνουμε τον κιμά:

Τσιγαρίζουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο μαζί με τις καυτερές πιπερίτσες κομμένες πολύ ψιλές χωρίς τα κουκουτσια, και μόλις πάρει χρώμα ρίχνομε μέσα το ζωμό ντομάτας και τα φασόλια απο την κονσέρβα. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20' να γίνει ο κιμάς προσθέτωντας λιγάκι νερό αν χρειαστεί.

Σημείωση για τα μπαχαρικά:
Στο εμπόριο υπάρχουν έτοιμα μιξ μπαχαρικών για μεξικάνικο φαγητό. Εγώ συνήθως τα βρίσκω στον ΑΒ που είναι στη γειτονιά μου.  Ψάξτε το, είναι καλά.

Αφήνουμε τον κιμά να πιεί τα ζουμιά του και τον αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν μπει στη σαλάτα, αλλά όχι στο ψυγείο.


Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη φωλίτσα της σαλάτας μας.

Παίρνουμε μια φόρμα για χαλβά την οποία θα βουτυρώσετε καλά.



Στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας και το  τρυπάμε στη βάση με ένα πιρουνάκι.

Βάζουμε από πάνω τα φασόλια (για να κρατήσει το σχήμα!) και ψήνουμε για περίπου 20' στους 200 σε προθερμασμένο φούρνο.

Βγάζουμε τη σφολιάτα, η φωλίτσα μας είναι έτοιμη και αρχίζουμε να χτίζουμε τη σαλάτα μας.

Πρώτα τα μεγάλα φύλλα μαρουλιού, κατόπιν μαρούλι ψιλοκομμένο με ντοματάκια και από πάνω το μιξ του κιμά πασπαλισμένο με 1φλ. τσαγιού τσένταρ τριμμένο.

Τελειώνετε τη σαλάτα διακοσμώντας στο κέντρο με μια μπάλα sour cream ή γιαούρτι πλήρες, την οποία θα σερβίρετε με κουτάλα παγωτού για να έχει το γνωστό σχήμα μπάλας παγωτού.



ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου