H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Τηγανητά μαραθοχορτοπιτάκια

Τα πιτάκια αυτά είναι τόσο μα τόσο νόστιμα, όμως είναι μεγάλος μπελάς να τα φτιάξετε. Αν έχετε τα κουράγια....  βουρ!!!!






ΥΛΙΚΑ:

1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
440ml χλιαρό νερό
220ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
110ml ρακή
1 λεμόνι τον χυμό
λίγο αλάτι

για τη γέμιση:
200γρ. μάραθος
100γρ. άνιθος
200γρ. καυκαλήθρες
200γρ. μυρώνια
100γρ. σέσκουλα
200γρ. σπανάκι
4 πράσσα ψιλοκομμένα
2 ξερά κρεμμύδια
100ml ελαιόλαδο
300γρ. μυζήθρα
λίγο αλάτι
πιπέρι

Λάδι για το τηγάνισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια βαθειά λεκάνη ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας και μόλις έχει γίνει μια μπάλα που ξεκολλάει από τα χέρια μας, την αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα να ξεκουραστεί.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση:

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.

Σε μια βαθειά κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ξεκινώντας  απο τα κρεμμύδια και τα πράσσα αρχίζουμε να μαραίνουμε τα λαχανικά.

Μόλις έχουν μαραθεί τα κρεμμυδοειδή μας συνεχίζουμε με τις πρασινάδες και αφήνουμε σε μέτρια μάτι, προσθέτωντας νεράκι αν χρειαστεί για τουλάχιστον μισή ώρα να έχουν μαραθεί καλά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι.

Όταν κρυώσουν τα πέρνουμε στραγγιστά από τα ζουμιά τους και τα ανακατεύουμε με τη μυζήθρα.

Ανοίγουμε με τον πλάστη στρογγυλά πιτάκια πάχους 3-4 χιλιοστά και γεμίζουμε με τη γέμιση το μισό και τα κλείνουμε πιέζοντας με ένα πιρουνάκι τις ακρούλες τους.

Τηγανίζουμε τα πιτάκια μας σε καυτό ελαιόλαδο (ή ηλιέλαιο αν δεν μπορείτε την κάπως έντονη μυρωδιά του ελαιόλαδου) και πριν τα σερβίρουμε τα αφήνουμε  για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.



ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου