H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Σαλάτα με μπεϊκον- παρμεζάνα & Honey mustard sauce

Την έφτιαξα την Παρασκευή για φίλες που ήρθαν στο σπίτι για movie night !!! Είναι απίθανη στη γεύση και σας ορκίζομαι απίστευτα εύκολη στην προετοιμασία!



ΥΛΙΚΑ:
(για 4 άτομα)

1 μαρούλι
1 ώριμο αβοκάντο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκι
1 μάτσο μαϊντανό
1 ματσάκι ρόκα
150γρ. παρμεζάνα σε flakes
1 συσκευασία κρουτόν με γεύση κρεμμύδι-σκόρδο
λιγο ελαιόλαδο
2 κ.σ. καρύδι
(προαιρετικά: 1 στήθος κοτόπουλο ψητό σε λεπτές λωρίδες)

για τη σώς:
2 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. μουστάρδα με άρωμα (πχ. δενδρολίβανο ή λιαστή ντομάτα)
3 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Πλενουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας.

Στο αντικολλητικό τηγανάκι, χωρίς ελαιόλαδο, αφού κόψουμε το μπεϊκον σε κυβάκια το ψήνουμε να ροδίσει.
Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε τα λαχανικά ανάμεικτα και τα καρύδια και με τα χέρια ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε στη σαλάτα μέσα την παρμεζάνα, το μπέϊκον, τα κρουτόνς και ξανά με τα χεράκια μας ανακατεύουμε να ισομοιραστούν παντού.

Ρίχνουμε ελαιόλαδο λίγο από πάνω.

Τελειώνουμε τη σαλάτα μας με τη σως: σε ένα μπωλάκι, ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι καλά καλά το μέλι με τη μουστάρδα και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.

Προσέξτε να την φτιάξετε τελευταία στιγμή τη σαλάτα αυτή γιατί αν την φτιάξετε νωρίτερα θα σας μαλακώσουν τα κρουτόνς κάτι που δεν το θέλετε!

Tip: Αν θέλετε, μπορείτε κάλλιστα να προσθέσετε και στήθος κοτόπουλο σε λεπτές φέτες μέσα στη σαλάτα & να το προσφέρετε σαν κυρίως πιάτο!!!!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου