H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Τρυφερό κουνέλι με λαχανικά


Μα φυσικά ιταλική συνταγή πεντανόστιμη! Και να γνωρίζετε πως, όσοι από εσάς (όπως και εγώ επίσης....) δεν μπορείτε να μαγειρέψετε τα συμπαθή χνουδωτά τετράποδα, άνετα γίνεται αντικατασταση με φιλέτα από μπουτάκια κοτόπουλου αυξανοντας το μαγείρεμα κατά περίπου 20'.





ΥΛΙΚΑ:


1.5-2 kg κουνέλι κομμένο στα 8 ή φιλέτο από μπούτι κότας (κομμένο τα 2 το κάθε φιλέτο)
1 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
500γρ. μανιτάρια βιολογικά
3 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 κλωνάρι σέλερι
1 μεγάλο βιολογικό καρότο
αλάτι
μιξ 4 πιπέρια
1 ποτ. λευκό κρασί
1 συσκευασία πουρέ ντομάτας
1 ζελέ ζωμού λαχανικών Knorr
2 κ.σ.ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τσαγιού ξύδι για το μαρινάρισμα του κουνελιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε το κουνέλι και το αφήνουμε σε νερό και ξύδι για τουλάχιστον 1 ώρα.

Το ξεπλένουμε και το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Το αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα και στη συνέχεια, περνάμε κάθε κομμάτι από το αλεύρι και το τινάζουμε καλά κατόπιν.

Το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

Σε μια βαθειά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια (περίπου 5'-7').

Κατόπιν αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για αργότερα.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες (με τη βοήθεια του τρίφτη). Ψιλοκόβουμε το σέλερυ και το καρόττο σε πολύ λεπτά κυβάκια.

Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ζεσταίνουμε και κατόπιν ρίχνουμε μέσα το καρότο, το σέλερυ και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε μέχρι τα λαχανικά να μαραθούν. (7' περίπου)

Με την κουτάλα μας κάνουμε τα λαχανικά στην άκρη και βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κουνελιού να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. (περίπου 4')

Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια, προσθέτουμε το κρασί, δυναμώνουμε το μάτι και αφήνουμε το κουνέλι να βράζει 15΄ μέχρι τα υγρά του φαγητού μας να περιοριστούν στο μισό.

Ρίχνουμε κατόπιν τον πουρέ ντομάτες και ανακατεύουμε τα υλικά μας.

Στη συέχεια ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το ζελέ λαχανικών και χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει για περίπου 1 ώρα.

Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή τηγανητές πατάτες αφού το πασπαλίσουμε με φρέσκο μαϊντανό.



ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου