H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ταχινόπιτα

Το γλυκό αυτό είναι φυσικά νηστήσιμο, το έχω φάει για πρώτη φορά στο σπίτι φίλης μου που την φτιάχνει και έχω από τότε ενθουσιαστεί. Είναι πανεύκολο γλυκό: δοκιμάστε το!


ΥΛΙΚΑ:

2 κ.σ. καρύδι
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλλα
ξύσμα λεμονιού
1/4 ποτ. νερό κονιακ
1 κούπα καρύδι ψίχα
1 κούπα σταφίδα ξανθή
1/2 βαζάκι ταχίνι
χυμό ενός πορτοκαλιού
2 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 κούπα χλιαρό νερό
λάδι για το άλλειμμα του ταψιού

για το σιρόπι:
1 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας νερό
1 κανέλλα
χυμό από 1/2 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια λεκάνη βαθειά, ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα (το αλεύρι κοσκινισμένο)- εκτός από: τη σόδα, το ταχίνι και το χυμό πορτοκαλιού.

Διαλύουμε 2 κ.γ. σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού. Το ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη.

Σε ένα άλλο μπωλ, διαλύουμε 1.2 βαζάκι ταχίνι με 1 κούπα χλιαρό νερό. Το ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη.


Ανακατεύουμε όλα αυτά τα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε το παχύρρευστο μείγμα μέσα σε ένα καλά λαδωμένο τσέρκι (μέχρι 28εκ.) και ψήνουμε για περίπου 45'-50' στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο.

Σιροπιάζουμε το γλυκό με το σιρόπι να είναι κρύο.



ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου