H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Αχιβάδες με Νιόκι και πάστα μανιταριών Πορτσίνι

Πάμε γερά λοιπόν με Μεσογειακή γεύση, και σήμερα, πιστή στη λογική της εύκολης και σύντομης συνταγής, προτείνω ένα μαγικό, ελαφρύ, απίστευτα μυρωδάτο πιάτο. Να πάτε βόλτα προς Ραφήνα Σάββατο πρωί πρωί να πάρετε φρέσκες αχιβάδες και με ένα πολύ καλό παγωμένο λευκό κρασάκι να τσιμπήσετε με τους φίλους σας στη βεράντα!






ΥΛΙΚΑ:

1 συσκευασία νωπά νιόκι (προτιμώ αυτά του ΑΒασιλόπουλου)
1kg. αχιβάδες
30γρ. μανιτάρια πορτσίνι αφυδατωμένα
500γρ. μανιτάρια καφέ (ό,τι βρείτε)
4 σκελίδες σκόρδο βιολογικό
5-6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό τα φύλλα
1 σφηνάκι κρασί λευκό ξηρό
200ml κρέμα γάλακτος
μιξ 4 πιπέρια
ελάχιστο αλάτι
4 κ.σ. παρμεζάνα

΄Εξτρα τρίμμα παρμεζάνας για πασπάλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε τις αχιβάδες μας σε αλατόνερο τουλάχιστον για 2 ώρες.

Πριν τις μεταχειριστούμε τις στραγγίζουμε καλα!

Μουλιάζουμε τα Πορτσίνι σύμφωνα με τις οδηγίες.

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια. Τα στραγγίζουμε από τα νερά.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το μισό λάδι και τον μαϊντανό και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν καλά.

Τα παίρνουμε από το τηγάνι και στο multi τα πολτοποιούμε μαζί με τα υγρά τους.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα νιόκι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Στο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σκόρδο πολτοποιημένο και τσιγαρίζουμε για 2΄.

Κατόπιν ρίχνουμε τις αχιβάδες, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.

Όσες αχιβάδες δεν ανοίξουν τις αποσύρουμε.

Ρίχνουμε μέσα την πάστα μανιταριών και τα νιόκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πιεί τα υγρά του περίπου 4' σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να δέσει ανακατεύοντας παράλληλα.

Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και αποσύρουμε για να σερβίρουμε σε μια οβαλ πιατέλα σαν ορεκτικό στο τραπέζι μας.

Συνοδεύουμε με παγωμένο λευκό κρασί όπως Χατζημιχάλη ή Μαγικό Βουνό!








ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου