H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Πατατούλες φούρνου με τραγανιστή κρούστα - Potato Wedges

Είναι μια εκδοχή για τις πατατούλες που συνήθως τρώμε στα εστιατόρια αμερικάνικου τύπου και μας αρέσουν πολύ. Είναι πραγματικά πανεύκολες για να τις φτιάξετε και πιστεύω να σας ενθουσιάσουν συνοδεύοντας ένα ζουμερό φιλέτο ή μόνες τους με μια σάλτσα σκόρδου (garlic sauce) που θα βρείτε στο blog μου!





ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό πατάτες καλής ποιότητας
2 ποτ. κρασιού ηλιέλαιο
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 κ.σ. μιξ 3 πιπέρια
1/2 κ.σ. αλάτι
3 κ.σ. κάρυ
3 κ.σ. πάπρικα
3 κ.σ. παρμεζάνα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προσπαθήστε να βρείτε πατάτες με όσο γίνεται πιο καλή ποιότητα στη φλύδα τους, δηλαδή καθαρές χωρίς χτυπήματα και πολλά χώματα. Τις πλένουμε πολύ σχολαστικά.

Κόβουμε τις πατάτες χωρίς να αφαιρέσουμε το φλούδι τους κυδωνάτες.

Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το λάδι με όλα τα μπαχαρικά.

Σε ένα flat ταψί στρώνουμε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και βάζουμε τις πατάτες μας με το φλούδι από κάτω.

Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 35' ή μέχρι να ροδίσουν καλά οι πατάτες μας.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

1 σχόλιο: