H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Σούπα μπρόκολλο βελουτέ

Άντε και μια σουπίτσα για τους κρυωμένους μου!





ΥΛΙΚΑ:

3 πατάτες μεγάλες
3 κομμάτια μεγάλα κομμάτια μπρόκολλο (περίπου 1 μεγάλο κεφαλάκι)
3 σκελίδες σκόρδο
3 πράσσα
250ml κρέμα γάλακτος
150γρ. τριμμένη παρμεζάνα
φρέσκο πιπέρι
1 κ.σ. αλάτι ή 1 ζελέ συμπυκνωμένου ζωμού κότας



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ξεπλένουμε καλά τα λαχανικά, τα κόβουμε (τα πράσσα τα ψιλοκόβουμε) και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα που το νερό βράζει.

Ρίχνουμε λίγο αλατάκι στο νερό που βράζει.

Τα αφήνουμε περίπου 20' για να μαλακώσουν και τα αποσύρουμε στραγγίζοντάς τα από το νερό.

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα λαχανικά.

Τα βάζουμε πάλι σε κατσαρόλα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε για 5-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά να δέσει η βελουτέ μας.

Αποσύρωντας από το μάτι, ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.

Σερβίρεται και σαν ορντέβρ, σε κυπελλάκια του κονσομέ με φρέσκο τριμμένο πιπέρι από πάνω για έξτρα άρωμα.

Μια ωραία ιδέα είναι να προσθέσετε στο σερβίρισμα σε κάθε μπωλάκι κρουτόν με γεύση κρεμμύδι τα οποία θα βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ.



ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου