H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Cheesecake Σοκολάτας

Αμερικάνικη συνταγή, πλούσια γεύση: αυτό το cheesecake είναι ψητό !!!!






ΥΛΙΚΑ:


Για την βάση:

20 μπισκότα τύπου OREO
75 γρ. βούτυρο (προτιμώ Lurpak)

Για τη γέμιση:

340 γρ. κουβερτούρα
680 γρ. Philadephia
 200γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
3 αυγά
2 βανίλιες ή 1 1/2 κ.γ. pure vanilla extract

240ml sour cream
Για την Ganache (γλάσο σοκολάτας):

160γρ. κουβερτούρα

80ml  κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά

1κ.γ. βούτυρο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για τη βάση: Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι - φόρμα (από αυτά που ανοίγουν στο πλάι) διαμέτρου περίπου 25εκ. και εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180.

Φροντίστε η σχάρα μας να είναι περίπου στο κέντρο.

Σε μια πλαστική σακούλα τοποθετούμε τα μπισκότα OREO χωρίς τη γέμισή τους. Μόνο τα δύο σοκολατένια μπισκότα.

Με έναν πλάστη τα λιώνουμε. Τα αφαιρούμε από την πλαστική σακούλα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο απλώνοντάς τα ομοιόμορφα στον πάτο της βουτυρωμένης φόρμας.

Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο,όσο εμείς ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Για τη γέμιση: λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μέχρι να γίνει ομοιόμορφη κρέμα. Την αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ, χτυπάμε στο μίξερ το Philadelphia μέχρι να γίνει απαλή κρέμα. Σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε τη βανίλλια και τα αυγά ένα ένα χτυπώντας για 1 λεπτό μετά από κάθε αυγό.

Ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα στην φόρμα που βγάζουμε από το ψυγείο.

Την στρώνουμε καλά και ομοιόμορφα με μια σπάτουλα, και ψήνουμε στο μείγμα για 50' στους 180.

Την αποσύρουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.

Στο κέντρο θα είναι ακόμη υγρή, μην σας ανησυχεί αυτό.

Με μια σπάτουλα προσεκτικά, περνάμε τα τοιχώματα της φόρμας και τελικά την αφαιρούμε.

Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες, ώστε να είναι απολύτως  παγωμένη όταν θα στρώσουμε την  ganache.

Για την Ganache: Σε ένα μεταλλικό σκεύος βάζουμε την κουβερτούρα στην οποία ρίχνουμε την κρέμα και το βούτυρο που προηγουμένως έχουμε θερμάνει σε μέτρια φωτιά σε ένα κατσαρολάκι.

Φέρνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα σε σημείο βρασμού ανακατεύοντας συνέχεια.

Αποσύρουμε την γκανάς από το μάτι αμέσως μόλις πάρει βράση και την αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά.

Κατόπιν ανακατεύουμε πολύ καλά και μόλις λίγο έχει κρυώσει την απλώνουμε με μια σπάτουλα πάνω απο το cheesecake.

Καλύπτουμε εκ νέου με μεμβράνη και αφήνουμε για ένα βράδυ το γλυκό να "δέσει" στο ψυγείο.

Σας προτείνω να το σερβίρετε με λίγη σαντιγύ και κάποιο φρούτο ή ένα σοκολατάκι τετράγωνο.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου