H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

Πάστα αλά Σισιλιάνα

Ένας από τους λόγους που αγαπαώ την Ιταλική κουζίνα, είναι γιατί οι μυρωδιές της Μεσογείου ξεδιπλώνονται στον ουρανίσκο και τα υλικά για ένα καλό ιταλικό πιάτο βρίσκονται σε όλα τα ελληνικά σπίτια. Νά μια εύκολη συνταγούλα από ένα μαφιόζικο νησί.







ΥΛΙΚΑ:
(για περίπου 4 άτομα)

500γρ. φρέσκιες ταλιατέλες
600γρ. τομάτες ώριμες
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
4 κ.σ. τοματοπελτέ
2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
1 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. ζάχαρη
μιξ 4 πιπέρια
αλάτι
100γρ. παρμεζάνα
300γρ. mozzarella
1 χούφτα φρέσκο βασιλικό για τη σάλτσα
1 χούφτα φρέσκο βασιλικό για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και την κόβουμε σε χοντρούς κύβους των 2 εκ. περίπου. Σε ένα τρυπητό τις απλώνουμε και τις αλατίζουμε με χοντρό αλάτι κατά προτίμηση. Τις αφήνουμε για μισή με μια ώρα.

Τις στραγγίζουμε καλά και τις ξεπλένουμε.


Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε το σκόρδο πολτοποιημένο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τις μελιτζάνες.

Μετά από 2-3 λεπτά, ρίχνουμε τις τομάτες περασμένες στον τρίφτη, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, τα φύλλα βασιλικού και τον πελτέ τομάτας.

Αφήνουμε για 15' να σιγοβράσει η σάλτσα.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά της αρεσκείας μας σε αλατισμένα νερό.

Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην έτοιμη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά.

Αναμειγνύουμε με την mozarella η οποία θα είναι κομμένη σε κύβους. Ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα ταψί ρίχνουμε το μείγμα και από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15'.

Σερβίρουμε με ροζέ και πασπαλίζουμε το πιάτο μας με ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού.

Σαν παραλλαγή της συνταγής, μην ψήσετε στο φούρνο: παραλείπετε τη mozarella και σερβίρετε το μείγμα του τηγανιού με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού.






ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

1 σχόλιο:

  1. Ενδιαφέρουσα συνταγή
    και γενικότερα όλες όσες έχεις στο blog σου!!


    καλή εβδομάδα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή