H Μαρουλίτα αγαπάει τη μαγειρική και της αρέσει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση σε όσους είναι γύρω της. Το βασίλειό της είναι η μικρή της κουζίνα. Μαζί σας θα μοιράζεται όσα ανακαλύπτει μέσα εκεί...

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

La ricetta del Pesto alla Genovese

Χρησιμοποιείστε τη όχι μόνο στα ζυμαρικά αλλά και στη σαλάτα: οι μυρωδιές της Μεσογείου μέσα σε λίγα λεπτά στο πιάτο σας.!







ΥΛΙΚΑ:

(ποσότητα για να γαρνίρει περίπου 600γρ. ζυμαρικών)

50γρ. φρέσκο βασιλικό
100ml. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
λίγο χοντρό αλάτι
6 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα 24μηνης ορίμανσης και πεκορίνο
1 κ.σ. κουκουνάρια άψητα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χρησιμοποιείστε γουδί. Αν δεν έχετε χρησιμοποιείστε τη mulinetta αλλά να ξέρετε ότι το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο. Παραδοσιακά η pesto alla genovese τρίβεται σε ξύλινο γουδί με μαρμάρινο γουδοχέρι.

Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι: η σάλτσα παρασκευάζεται με απολύτως φρέσκα υλικά, και καταναλώνεται άμεσα διότι οξειδώνεται πολύ γρήγορα.

Τα υλικά σας θα πρέπει επίσης να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το ελαιόλαδο, να μην έχει έντονη γεύση γιατί επηρρεάζεται το αποτέλεσμά σας. Τόσο το ελαιόλαδο, όσο και το σκόρδο πρέπει να βρίσκονται στο παρασκήνιο επιτείνοντας το γευστικό πάντρεμα των αιθέριων ελαίων του φρέσκου βασιλικού με την πικάντικη γεύση του πεκορίνο και της παρμεζάνας. Προσεκτικοί είμαστε και με τα τυριά που επιλέγουμε να βρίσκονται στη μέγιστη ωρίμανσή τους.

Πλένουμε καλά τον βασιλικό (σας προτείνω να έχετε την δική σας γλάστρα, λειτουργεί και σαν κουνουποδιωκτικό το καλοκαίρι !!!)  τον στεγνώνουμε τελείως από το νερό και στη συνέχεια τον βάζουμε μέσα στο γουδί.

Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιούμε με το γουδοχέρι με αργές κυκλικές κινήσεις.

Ταιριάζει απόλυτα πάνω στη mozzarella σε δροσερές ροδέλες ντομάτας.

Απολαύστε τη σάλτσα και στα μακαρόνια, αλλά προσοχή στην ποσότητα που θα βάλετε γιατί το ωμό ελαιόλαδο μπορεί να σας πέσει βαρύ. Στα ζυμαρικά προσθέστε λίγη ακόμη παρμεζάνα.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου